Υπ.Εργασίας-Δημόσιο: Δεν υπάρχουν μπόνους 5.840 ευρώ -Τι ισχύει για δωροεπιταγές, παιδικούς σταθμούς

Σε κατηγορηματική διάψευση περί ύπαρξης μπόνους σε εργαζόμενους σε υπηρεσία του δημοσίου, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας, την ίδια στιγμή που η ΝΔ, με ανακοίνωση της, έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης.

Ειδικότερα με ανακοίνωση του, σχολιάζοντας το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», περί δήθεν αποκάλυψης, όπως την χαρακτηρίζει, για «κρυφά… μπόνους σε δημόσιους φορείς», το οποίο αναφέρεται στη διετή Σ.Σ.Ε. που υπέγραψε η Διοίκηση της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. με το Σωματείο Προσωπικού της εταιρείας, το υπουργείο Εργασίας, δίνει τη δική του ερμηνεία και διευκρινίζει:

«Α) Πρόκειται για Σ.Σ.Ε. η οποία είναι δημόσια αναρτημένη, με απολύτως νόμιμες ρυθμίσεις που προβλέπονται από την τρέχουσα νομοθεσία και όχι για «κρυφά μπόνους» που παραχωρούνται κατ’ εξαίρεση, όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα.

Β) Διαστρεβλώνοντας συνειδητά την πραγματικότητα το δημοσίευμα εμφανίζει ως δήθεν ετήσια αύξηση για τους εργαζόμενους το ποσό των «5.840 ευρώ», ενώ η σύμβαση δεν προβλέπει μισθολογικές αυξήσεις, αφού το προσωπικό της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. εντάσσεται υποχρεωτικά στο ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Γ) Η αναφορά σε επίδομα 300 ευρώ έναντι δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα είναι απολύτως παραπλανητική καθώς πρόκειται για δύο δωροεπιταγές των 150 ευρώ έκαστη. Εξίσου παραπλανητική είναι και η αναφορά στην παροχή αποζημίωσης για παιδικό σταθμό, καθώς δεν αφορά το σύνολο των εργαζομένων αλλά μόνο έναν μικρό αριθμό από αυτούς. Όσους, δηλαδή, έχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας και μόνο εάν δεν υπάρχει δημόσια δωρεάν δομή για να τα υποδεχτεί.

Με δεδομένο ότι τη λογική του δημοσιεύματος έσπευσε να υιοθετήσει και το κόμμα της ΝΔ, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. έχουν υποστεί και αυτοί, όπως όλος ο ελληνικός λαός, τις συνέπειες των πολιτικών της περιόδου 2010-2014, όπου το λαϊκό εισόδημα μειώθηκε κατακόρυφα. Ειδικότερα στην Η.ΔΙ.Κ.Α. η μείωση του ετήσιου εισοδήματος των εργαζομένων εκείνη την περίοδο έφτασε το 60% ενώ το προσωπικό μειώθηκε κατά 55%.».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΔ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΗΔΙΚΑ, ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ, ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!