Συνάντηση Σκουρλέτη με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Ιουλίου, με την Πρόεδρο του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού και τα στελέχη του Σωματείου, Άννα Απέργη και Έφη Κάσιου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του σωματείου διατύπωσαν τις θέσεις του για ζητήματα όπως: η αναγραφή στοιχείων στις νέες ταυτότητες. Η αντιμετώπιση περιστατικών μη συμμόρφωσης με το ν.4491/17 για τη νομική αναγνώριση φύλου. Η αναγκαιότητα ρητών διατυπώσεων στα νομικά κείμενα αναφορικά με την ταυτότητα φύλου. Η ύπαρξη διακρίσεων στο Δημόσιο, με συνέπεια φαινόμενα αποκλεισμού από την εργασία. Το νομοθετικό πλαίσιο για τα εκδιδόμενα επ’ αμοιβή πρόσωπα.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία του σωματείου με το υπουργείο, προκειμένου να εξεταστούν περαιτέρω τα συγκεκριμένα θέματα, αλλά και για να συζητηθεί το σύνολο των ζητημάτων που θέτει το σωματείο και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι για την Κυβέρνηση και το υπουργείο έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα τα ζητήματα των δικαιωμάτων και ότι η προσπάθεια διεύρυνσής τους θα είναι συνεπής και διαρκής.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΥΠΕΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!