Χίλιοι υπάλληλοι βγαίνουν από το Δημόσιο κάθε μήνα – Παγιώνεται ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων

Σε σταθερά μεγέθη, που δείχνουν ότι χίλιοι δημόσιοι υπάλληλοι επιλέγουν την έξοδο από τον ελληνικό δημόσιο τομέα κάθε μήνα, κινούνται οι συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων. Τα νέα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην δημόσια ψηφιακή πλατφόρμα apografi.yap.gov.gr, επιβεβαιώνουν ότι ο συγκεκριμένος αριθμός υπαλλήλων προς συνταξιοδότηση τείνει να παγιωθεί, με απώτερο αποτέλεσμα την περαιτέρω υποστελέχωση σε δημόσιες τομές.

Σε ένα μήνα και συγκεκριμένα εντός του Ιανουαρίου του 2016, οι συνταξιοδοτήσεις / αποχώρησεις καταγράφουν 1.003 δημοσίους υπαλλήλους. Είναι προφανές ότι η αναλογία των συνταξιοδοτήσεων είναι η συντριπτική πλειονότητα του παραπάνω αριθμού.

Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενο ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, βασισμένο στα στοιχεία της ψηφιακής πλατφόρμας του Μητρώου Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου, κατέγραψε 11.967 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων μεταξύ Νοεμβρίου 2014 και Νοεμβρίου 2015. Δηλαδή, πάλι οι αποχωρήσεις κυμαίνονταν περίπου στις 1.000 μηναίως!

Από τα επικαιροποιημένα στοιχεία της apografi.yap.gov.gr, για τον περασμένο Ιανουάριο, μεγαλύτεροι αριθμοί συνταξιοδοτήσεων – αποχωρήσεων καταγράφονται στα υπουργεία: Υγείας (171), Εθνικής Άμυνας (128), Παιδείας (126), Οικονομικών (121).

Ωστόσο, περισσότερες είναι οι αποχωρήσεις στους ΟΤΑ: 191 δημοτικοί υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Δείτε αναλυτικότερα στον σχετικό πίνακα (κάνετε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση):

syntaxiodotiseis ianouarios 2016

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΟΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΠΟΓΡΑΦΗ, ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!