Ξενογιαννακοπούλου: 8.000 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο μέσα στο 2019

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υποσχέθηκε χιλιάδες προσλήψεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υποστήριξε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης υπέρ του «δημόσιου συμφέροντος» και πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο με αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΑΣΕΠ.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην Νέα Δημοκρατία υποστηρίζοντας ότι η αντιπολίτευση επιθυμεί την επαναφορά του κανόνα μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις αντί του 1/1 που ισχύει σήμερα.

Σε εκείνο το σημείο δε, είπε σχετικά: «Εντός του 2019 θα μπορούμε να κάνουμε 8.000 προσλήψεις. Εως το τέλος του 2020 θα έχουν συνταξιοδοτηθεί 3.000 ιατροί που πρέπει να αντικατασταθούν. Σήμερα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλύπτουν το 14% του συνολικού αριθμού και πρέπει να πέσουμε στο 4% εάν θέλουμε να είμαστε ευρωπαϊκή χώρα».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!