Βουλή-κόντρα για 3Κ: ΝΔ: Πιέζετε το ΑΣΕΠ -ΥΠΕΣ: Εντός εξαμήνου τα αποτελέσματα

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και του τομέαρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά με επίκεντρο την προκήρυξη 3Κ σημειώθηκε κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΣ.

Την αρχή έκανε ο κ. Γεωργαντάς ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση ότι έκανε με πρόχειρο τρόπο τον συγκεκριμένο διαγωνισμό με αποτέλεσμα «το υπαλληλικό προσωπικό του ΑΣΕΠ να μην έχει κατορθώσει να εκδώσει ακόμη οριστικά αποτελέσματα». Ζήτησε, δε, η ρύθμιση για εξαίρεση στους διορισμούς των οριστικά επιτυχόντων της 3Κ να γίνει όταν εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες:  «Όταν θα βγουν τα αποτελέσματα τότε πρέπει να νομοθετήσουμε. Έχετε συνεννοηθεί με την Ανεξάρτητη Αρχή, το  ΑΣΕΠ, για το πότε θα βγάλει τα αποτελέσματα; Είναι ανεξάρτητη Αρχή το ΑΣΕΠ ή όχι;», αναρωτήθηκε ο βουλευτή της ΝΔ και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί το ΑΣΕΠ να λειτουργεί υπό πίεση το ΑΣΕΠ για να εκδώσει τους οριστικούς πίνακες, που αφορούν την μοίρα 8.500 ανθρώπων».

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι «είναι βέβαιο ότι οι οριστικοί πίνακες της 3Κ θα εκδοθούν εντός του επόμενου εξαμήνου. Γιατί για εξάμηνο μιλάμε», πρόσθεσε, αναφερόμενος προφανώς στην απαγόρευση προσλήψεων και διορισμών που ισχύει έως την 1η Σεπτεμβρίου 2019, οπότε εγκαθίστανται οι νέες δημοτικές Αρχές. «Τι θέλετε; Να νομοθετήσουμε αναδρομικά όταν θα βγουν οι οριστικοί πίνακες;  Εμείς θέλουμε να εργάζονται οι άνθρωποι με τα προσωρινά και να μην μείνουν οι τομείς καθαριότητας των δήμων χωρίς προσωπικό”, κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΑΣΕΠ -3Κ: Έρχεται 6ος γύρος ελέγχου -Τον Απρίλιο τα οριστικά αποτελέσματα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΣΕΠ, ΚΟΝΤΡΑ, ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΕΞΑΜΗΝΟ, 3Κ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!