«Βόμβα» Ρωμανιά: Οι δανειστές απαιτούν την κατάργηση του ΟΓΑ

Για αξιώσεις των θεσμών που ξεπερνούν κάθε λογική έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γ. Ρωμανιάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως αποκάλυψε, οι δανειστές ζητούν να καταργηθεί ο ΟΓΑ και οι αγρότες να υπαχθούν στα υπόλοιπα ταμεία. Επίσης, ζητούν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου του 2015 να καταργηθεί η εργοδοτική εισφορά, ενώ σε ότι αφορά τις εισφορές των συνταξιούχων για την ασθένεια, ζητούν αύξησή της από το 4% που είναι σήμερα στο 6% και μάλιστα με το ποσοστό να υπολογίζεται επί του αθροίσματος των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Παράλληλα, ζητούν όποιος κάνει αίτηση για συνταξιοδότηση από την 1η Ιουλίου του 2015 και ύστερα, να πηγαίνει αναγκαστικά στα 67 και στα 62 έτη.

Ο κ. Ρωμανιάς, τέλος, χαρακτήρισε τα μέτρα αυτά ανόητα, λέγοντας πως είναι αδύνατον να γίνουν δεκτά και δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΓΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!