Βερναρδάκης: Διορίζονται οι ΔΕ επιτυχόντες ΑΣΕΠ –Δέσμευση & για τους προσωρινούς πίνακες

Δύο δεσμεύσεις ανέλαβε κατά τη διάρκεια της σημερινής απάντησής του στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανόλη Συντυχάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

-Η πρώτη αφορά το διορισμό και των ΔΕ επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ στους ΟΤΑ έως τα τέλη του 2016. «Για τους ΔΕ έχουμε δώσει εντολή να γίνει κατανομή, να προχωρήσει, απλώς θέλει έναν έλεγχο με τους δήμους, γιατί εδώ εμπλέκονται και οι ΟΤΑ, σε ό,τι αφορά κάποιους εξ αυτών που είχαν θεμελιώσει το δικαίωμα πρόσληψης, μέσω ΑΣΕΠ, αλλά αργότερα προσλήφθηκαν με τη δυνατότητα ανταποδοτικών προσλήψεων που είχαν οι δήμοι. Άρα, πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε.

Θα δοθεί αυτή η κατανομή στις επόμενες μέρες και ο στόχος είναι, βεβαίως, αυτοί οι άνθρωποι να είναι στις υπηρεσίες τους από 1-1-2017. Έτσι, όλη η εκκρεμότητα του 2008 και μετά, με επιτυχόντες και επιτυχούσες του ΑΣΕΠ που είχε παγώσει, στην ουσία πια έχει ολοκληρωθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βερναρδάκης.

-Η δεύτερη αφορά τους περίπου 100 εργαζόμενους σε 15 με 20 δήμους, όπως είπε ο υπουργός, που είχαν προσληφθεί μέσω των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ και εργάζονται έως και μία πενταετία αλλά τώρα απολύονται λόγω του διορισμού στη θέση τους τω επιτυχόντων στους οριστικούς πίνακες. Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεσμεύθηκε ότι θα δώσει λύση μέσα τις επόμενες ημέρες και ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους:  «Σε λιγότερο από δύο μήνες έχουμε δεσμευθεί να δώσουμε μία λύση σε αυτούς τους ανθρώπους, διότι δημιουργήθηκε μία πάγια και διαρκής εργασιακή συνθήκη για πολλά χρόνια. Αυτή κινδυνεύει αυτή τη στιγμή να αλλάξει, όχι με δική τους ευθύνη -αυτό είναι το βασικό ζήτημα, ότι δεν είναι με δική τους ευθύνη- επομένως, θα πρέπει να δούμε έναν τρόπο νομικής ρύθμισης, έτσι ώστε σ’ αυτούς οι οποίοι είχαν μπει με τους προσωρινούς πίνακες και δούλευαν επί μεγάλο χρονικό διάστημα, να γίνει η σύμβασή τους αορίστου χρόνου ή κάτι τέτοιο. Αυτό είναι στη φάση της νομικής επεξεργασίας και σε λίγες μέρες θα είμαστε σε θέση να το καταθέσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: 

Παράταση συμβάσεων: Eπιβεβαιώση aftodioikisi.gr –Τι θα γίνει με την αναδρομικότητα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ, ΔΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!