Παράταση συμβάσεων: Eπιβεβαιώση aftodioikisi.gr –Τι θα γίνει με την αναδρομικότητα

Στην επιβεβαίωση του χθεσινού αποκλειστικού ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr για την τροπολογία αναφορικά με την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας, προχωράει με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΠ-ΟΤΑ μετά από συνάντησή της με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «η παράταση θα είναι AΥΤΟΔΙΚΑΙΑ θα έχει αναδρομικότητα για τις συμβάσεις που έληξαν 90 ημέρες πριν την δημοσίευση σε ΦΕΚ της Τροπολογίας και θα περιλαμβάνει όλες τις συμβάσεις όπως αυτές είχαν παραταθεί με προηγούμενες ρυθμίσεις και όλες τις 8μηνες του έτους 2016».

Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως έγραψε χθες η aftodioikisi.gr, ότι:

-Θα παραταθούν έως 31.12.2017 οι συμβάσεις όλων όσων είχαν παραταθεί έως 31.12.2016, συμπεριλαμβανομένων και των διμηνιτών που είχαν προσληφθεί  το 2015 και στη συνέχεια ανανεώθηκαν με την γνωστή πρωτοχρονιάτικη ΠΝΠ

–Όλες οι συμβάσεις θα παραταθούν αυτοδίκαια και η παράτασή του δεν θα εξαρτάται από τις «εγγεγραμμένες πιστώσεις στους οικείους προϋπολογισμούς», φράση η οποία θα αφαιρεθεί από την τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.  Όπως έγραψε και προχθες η aftodioikisi.gr, αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, οι δήμοι δεν θα μπορούν να αρνηθούν, επικαλούμενοι οικονομικά προβλήματα, την παράταση των συμβάσεων.

Βερναρδάκης: Θα κάνω νομοτεχνικές βελτιώσεις στην τροπολογία

Την ίδια ώρα ο κ. Βερναρδάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Εμμανουήλ Συντυχάκη για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, στον δήμο Ηρακλείου Κρήτης επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει τη Δευτέρα σε νομοτεχνικές βελτιώσεις της τροπολογίας που, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, έχει ενσωματωθεί ως άρθρο 16 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας του υπουργείου Παιδείας για το «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας» το οποίο αναμένεται να ψηφισθεί, τελικά, την ερχόμενη Τρίτη από τη Βουλή. «Δεν υπάρχει μια τροπολογία που πάει και έρχεται. Άλλωστε, εμείς είχαμε παρατείνει τις συμβάσεις αυτές των οκταμηνιτών μέχρι το τέλος του ’16 και αυτό θα κάνουμε μέχρι το τέλος του ’17. Υπάρχουν, όμως, διάφορα ζητήματα που αφορούν νομοτεχνικές λεπτομέρειες και σε λίγες μέρες, νομίζω τη Δευτέρα ή την Τρίτη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την έρευνα, θα έχει λυθεί οριστικά αυτό το ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βερναρδάκης.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΟΠ-ΟΤΑ

Το Προεδρείο της ΠΟΠ-ΟΤΑ συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χρ. Βερναρδάκη για να συζητήσουμε τα θέματα των εργαζομένων που αφορούν το Υπουργείο του.

Μετά από μακρά συζήτηση που έγινε για το θέμα των συμβασιούχων καταλήξαμε ότι η παράταση θα είναι AΥΤΟΔΙΚΑΙΑ θα έχει αναδρομικότητα για τις συμβάσεις που έληξαν 90 ημέρες πριν την δημοσίευση σε ΦΕΚ της Τροπολογίας και θα περιλαμβάνει όλες τις συμβάσεις όπως αυτές είχαν παραταθεί με προηγούμενες ρυθμίσεις και όλες τις 8μηνες του έτους 2016.

Επίσης συζητήθηκε το Νομοσχέδιο για την κινητικότητα και συμφωνήθηκε ότι στο Νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και οι Σχολικοί Φύλακες που έχουν μεταταχθεί σε Νοσοκομεία αλλά και οι Δημοτικοί Αστυνόμοι που έχουν μεταταχθεί σε Σωφρονιστικά καταστήματα. Επιπροσθέτως συζητήθηκαν:

 H Αναγνώριση προϋπηρεσίας στον Ιδιωτικό Τομέα ως προς το Εργατοτεχνικό προσωπικό ΥΕ και ΔΕ να μην έχουν συνάφεια

 Την αναδρομικότητα ενός μηνός από την δημοσίευση σε ΦΕΚ Υπερωριών – Νυχτερινών και Εξαιρέσιμων

 Την πρόσληψη των Σχολικών καθαριστριών με Μοριοδότηση έτσι ώστε, να προσληφθούν εκείνες που ήδη εργάζονται επί πολλά χρόνια

 Να επιλέγονται με συνάφεια οι θέσεις ευθύνης των Τεχνικών Υπηρεσιών και τέλος το θέμα των Υπηρεσιακών Συμβουλίων μετά την τελευταία Νομοθετική πρωτοβουλία και τα προβλήματα που προέκυψαν.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΠΟΠ-ΟΤΑ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!