βενιζέλος-ρεαλιστική-μια-συμφωνία-με-227090
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 14.03.2014 | 00:14

Βενιζέλος: Ρεαλιστική μια συμφωνία με την τρόικα – Στουρνάρας: Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά όχι απαισιόδοξα

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί κοινός τόπος με την τρόικα μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες εμφανίστηκαν τόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όσο και ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου.

«Έχει διαμορφωθεί ένα ρεαλιστικό πλαίσιο ώστε να επιδιωχθεί συμφωνία μέχρι την Κυριακή. Στα πολύ μεγάλα είναι πιο εύκολο να συμφωνηθούν τα πράγματα απ’ ό,τι στα μικρότερα που δεν είναι βέβαια καθόλου μικρά» είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Και πρόσθεσε: «Στα πολύ μεγάλα οι επιδόσεις είναι τέτοιες που κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα. Το πλεόνασμα υπάρχει, είναι δεδομένο και η διανομή του πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να εξυπηρετεί και αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους. Αυτό θα γίνει, όπως έχουμε πει» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά όχι απαισιόδοξα» είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ για το ενδεχόμενο να δεχτεί η τρόικα τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στα ζητήματα με το γάλα και τα φάρμακα απάντησε ότι «το κουβεντιάζουμε και θα φανεί τις επόμενες ημέρες».

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.