Στο Μαξίμου η τύχη 2.200 υπαλλήλων των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών  ΕΑΣ και ΕΛΒΟ αλλά και της ΛΑΡΚΟ και των 2.200 εργαζόμενών τους συζητήθηκε σήμερα στην σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών B. Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Θέσαμε στον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τα εναλλακτικά σχέδια για αποκρατικοποίηση των αμυντικών συστημάτων. Θα καταλήξουμε τις επόμενες ημέρες (σ.σ. έως το τέλος Αυγούστου πρέπει να υποβληθούν στην τρόικα οι αποφάσεις της κυβέρνησης  καθώς αποτελούν προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης του Σεπτεμβρίου, ενώ η όλη διαδικασία για την αναδιάρθρωση τους, η οποία θα είναι διαφορετική για κάθε μια επιχείρηση, πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους)»,  τόνισε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Απαντώντας, δε, σε σχετικό ερώτημα επιβεβαίωσε ότι η αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ θα γίνει σαν ενιαία επιχείρηση.

Να σημειωθεί ότι σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών την περασμένη Δευτέρα είχε προκριθεί σενάρια «εκκαθάρισης» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο των δύο αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) και της ΛΑΡΚΟ.

Παράλληλα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εκτός μικροφώνου, δήλωσε πως στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις με τη Συρία, θέματα που αφορούν την αμυντική βιομηχανία, αλλά και «πολλά άλλα ζητήματα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση