Τσακαλώτος: «Mαξιλαράκι» εν όψει της εξόδου από το πρόγραμμα

«Τα πράγματα έχουν αναστραφεί», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ τόνισε πως «ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στην Βρυξέλλες, επεσήμανε ότι ήταν ένα ακόμη καλό Eurogroup για την Ελλάδα και ανέφερε πως οι Ευρωπαίοι πιστωτές είναι αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ουσιαστικά έχει πολιτικά τελειώσει η γ’ αξιολόγηση, ενώ διευκρίνισε πως υπάρχουν μερικά προαπαιτούμενα, κατά βάση τεχνικής φύσης, τα οποία μένουν να ολοκληρωθούν.

Τόνισε εξάλλου ότι η δ’ αξιολόγηση δεν θα έχει πολλά προαπαιτούμενα, καθώς το ελληνικό πρόγραμμα ήταν εμπροσθοβαρές.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ικανοποιημένος που κατά τη διάρκεια του Eurogroup τέθηκε επί τάπητος η δημιουργία ομάδας εργασίας, η οποία θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο θα συνδεθούν με την ανάπτυξη τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν για το χρέος, εφόσον αυτό χρειαστεί.

Υπογράμμισε επίσης ότι 1,9 δισ. ευρώ από την εκταμίευση είναι για να δημιουργήσει η χώρα «μαξιλαράκι» εν όψει της εξόδου από το πρόγραμμα.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι συζητήθηκε η αναπτυξιακή στρατηγική και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει ένα ολιστικό πρόγραμμα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!