Εργαζόμενοι στις Περιφέρειες: Καταγγέλουν Συντονιστή Αποκεντρωμένης για «κυνήγι» συναδέλφου τους

Παρέμβαση από του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας N. Ντίτορα στη Δικαιοσύνη ενάντια σε θετική δικαστική απόφαση για εργαζόμενη, καταγγέλει με επιστολή της η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε).

Αναλυτικά:

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Με μία προκλητική και πρωτοφανή ενέργεια, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κ.N. Ντίτορας προσφεύγει στη δικαιοσύνη (από 27-12-2017 αίτησή του) χωρίς καμιά ηθική και ζητά από το Διοικητικό Εφετείο να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να μην υλοποιηθεί η υπ’ αρ. 52/2017 απόφαση του Β΄ Ακυρωτικού Τριμελούς Τμήματος εν συμβουλίω του Δ.Ε Λάρισας  που δικαίωσε τη συνάδελφο Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Μαγνησίας  και διέταξε τη Διοίκηση, μέχρι να εξεταστεί η αίτηση ακύρωσης για τη μετάθεσή της στο Δασαρχείο Αλμυρού, να παραμείνει στη θέση της. Να υπενθυμίσουμε ότι η συνάδελφος ήδη έχει αναλάβει τα καθήκοντα της και επέστρεψε στην παλιά της θέση.!!!         Αλήθεια δεν μπορεί ο κ. Ντίτορας να δεχτεί ότι το δικαστήριο αποφάσισε διαφορετικά και ακύρωσε τις αυθαιρεσίες του;  Οι λόγοι δε που αναφέρει ο κ. Ντίτορας είναι:

α)  Επικαλείται ανερυθρίαστα ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος !!! επιβάλλουν να γίνει δεκτή η αίτησή του και να ακυρωθεί Δικαστική απόφαση!!! Αλήθεια από πότε το δημόσιο συμφέρον εξαρτάται από ποιος είναι Προϊστάμενος σε μία υπηρεσία και πως αιτιολογείται όταν έχει πραγματοποιήσει σειρά, από άλλες δεκάδες μεταθέσεις σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας ; Γιατί δεν αιτιολογεί ποιους συγκεκριμένους  λόγους  επικαλείται για το δημόσιο συμφέρον, παρά τους επικαλείται γενικά και αόριστα ;

β) Επικαλείται την από 10-11-2017  απόφαση απόρριψης από τον Υπουργό Εσωτερικών της ιεραρχικής προσφυγής που προσέφυγε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Μαγνησίας σύμφωνα με τον Ν. 3200/1955. Να θυμίσουμε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών με την απόφασή του επιχειρεί να κρίνει ουσιαστικά, πλήθος τελεσίδικων και αμετάκλητων αποφάσεων δικαστηρίων σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για το τι είναι μετακίνηση και τι μετάθεση !!! και απέρριψε την ιεραρχική προσφυγή της συναδέλφου θεωρώντας την, ως μετακίνηση του άρθρου 66 του Υ.Κ.

Αλήθεια από πότε ο κάθε υπουργός αποφασίζει να παραγνωρίζει τις δικαστικές αποφάσεις και να ερμηνεύει ο ίδιος διαφορετικά το νόμο;  Από πότε οι Συντονιστές θεωρούν ότι οι κρίσεις  των Υπουργών σε ιεραρχικές προσφυγές  υποκαθιστούν τελεσίδικες  αποφάσεις   δικαστηρίων?

Συντονιστής και Υπουργός σε σύμπνοια, οδηγούν τους εργαζόμενους σε μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, αφού τους στέλνουν στα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους, δημιουργώντας αναστάτωση σε όλες τις υπηρεσίες.

Φτάνει πια!

Εμπιστευόμαστε το Δικαστήριο και ευελπιστούμε ότι θα απορρίψει τις  αιτιάσεις του Συντονιστή και την αίτησή του περί ανάκλησης της υπ’ αρ. 52/2017 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας.

Ζητάμε και διεκδικούμε o Συντονιστής να ανακαλέσει όλες τις αποφάσεις   μεταθέσεων που έχει εκδώσει,  παραβιάζοντας κατάφορα τα όποια ελάχιστα δικαιώματα απορρέουν σήμερα από τον Υπαλληλικό Κώδικα, το Σύνταγμα και τις δικαστικές αποφάσεις και να επανέλθει η ηρεμία στις υπηρεσίες και τους συναδέλφους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΣΕΑΔΕ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ, ΝΤΙΤΟΡΑΣ