Τρόικα: Πήρε τη διαθεσιμότητα και την έδωσε στο… Στουρνάρα!

H τρόικα, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, ήρθε… αγριεμένη για το θέμα του χαρατσιού αλλά και των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, και όπως λένε οι πληροφορίες είχε ζητήσει την απομάκρυνση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Μπορεί να μην υπήρξε αποπομπή του υπουργού, ωστόσο, το απόγευμα, του πήρε την «μπουκιά» από το στόμα: σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν απαίτησής της, και φυσικά μετά το «ναι» του Πρωθυπουργού, το σχέδιο Μανιτάκη για τη διαθεσιμότητα πέρασε στα χέρια – αρμοδιότητα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος από το παρελθόν έχει ρίξει το «μπαλάκι» των ευθυνών για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο συνάδελφό του – υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως έλεγαν κύκλοι από το υπουργείο Οικονομικών, «υπάρχει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το Δημόσιο, με την τρόικα να μην είναι ικανοποιημένη από τον αριθμό των αποχωρήσεων που έχει δώσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης», προσθέτοντας ότι «ο Γ. Στουρνάρας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εκπροσωπεί την κυβέρνηση και για το θέμα του Δημοσίου».

Υπενθυμίζεται πως ο αυτός που κατάρτισε το σχέδιο της κινητικότητας – διαθεσιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων, ο Α. Μανιτάκης, εξερχόμενος από χαιρετισμό του σε ημερίδα στο ΕΚΔΔΑ, είχε υπογραμμίζει πως «το Δημόσιο δεν είναι το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις».

Διαβάστε επίσης:
«Θέλουν απολύσεις εδώ και τώρα»
Κεδίκογλου: Η τρόικα δεν επιμένει σε απολύσεις
Η… τρόικα κόβει το μισθό στους επίορκους
Αποδείξεις και ονόματα υπαλλήλων προς απόλυση ζητεί η τρόικα
Αποπομπή Μανιτάκη εδώ και τώρα θέλει η τρόικα
Το Δημόσιο δεν είναι το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις
Δημόσιο: Δείχνουν την έξοδο σε Μανιτάκη, διαθέσιμους
Οι «απρόθυμοι» Γιούρι και Αντώνης
Κουβέλης: Στήριξη σε Μανιτάκη και πρόγραμμά του για διαθεσιμότητα
«Καρφιά» Στουρνάρα στο Μανιτάκη για απολύσεις
Τελεσίγραφο τρόικας: Δεν προχωράμε χωρίς απολύσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!