Το νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
17
Αύγουστος
Back

Το νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

“Ιόλαος”, είναι η κωδική ονομασία του νέου σχεδίου για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών. Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει τέσσερις φάσεις προπαρασκευαστικών δράσεων συναρμόδιων φορέων ανάλογα με την κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς. Εμπεριέχει χάρτες με τα σημεία και τα ύψη βλάστησης σε όλη την Ελλάδα και τις επικίνδυνες περιοχές για την εκδήλωση καταστροφικών πυρκαγιών.

Στον “Ιόλαο” ενεργό ρόλο στο επικοινωνιακό κομμάτι της εξέλιξης και των συνεπειών μίας δασικής πυρκαγιάς έχει η Προεδρία της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, δια της Διεύθυνσης Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων είναι αρμόδια για τον σχεδιασμό και την επικοινωνιακή διαχείριση κρίσεων που προκύπτουν από φυσικές καταστροφές, όπως η εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, την ενημέρωση των εκπροσώπων των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών από δασικές πυρκαγιές, την έκδοση σχετικών ανακοινώσεων, δελτίων Τύπου, στοιχείων και ενημερώσεων, τη συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες, τη συμβολή στην επεξεργασία σχεδίων διαχείρισης επικοινωνιακών κρίσεων και στην αντιμετώπισή τους μέσω του συντονισμού των δράσεων του συστήματος διαχείρισης της εικόνας της χώρας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πηγή πληροφοριών: Ελεύθερος Τύπος

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!