Την Κυριακή η συνάντηση Στουρνάρα- τρόικας

Η πορεία της οικονομίας και του προγράμματος προσαρμογής θα βρεθούν «επί τάπητος» στην πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σε τρία στάδια φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις , καθώς αρχικά αναμένεται να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των τεσσάρων προαπαιτούμενων για την εκταμίευση τον Οκτώβριο της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ Πρόκειται για τα σχέδια αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, την διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, τον νέο κώδικα για τους δικηγόρους και την αποπληρωμή των χρεών προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Μετά τις 15 Οκτωβρίου θα επανέλθουν οι εκπρόσωποι των δανειστών προκειμένου να τεθούν τα ζητήματα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, του δημοσιονομικού κενού και της επικαιροποίησης του Μνημονίου.

Στο τρίτο στάδιο, που θεωρείται το πλέον κρίσιμο και προσδιορίζεται χρονικά για τους τελευταίους δύο μήνες του έτους, θα γίνει η διαπραγμάτευση για το χρηματοδοτικό κενό και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΔΟΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!