Αποχωρήσεις = Απολύσεις: Ο Μητσοτάκης θέλει η τρόικα μπορεί;

Θέμα προσμέτρησης των οικειοθελώς αποχωρούντων από το δημόσιο στο συνολικό αριθμό απομακρύνσεων που ζητεί η τρόικα, θα θέσει στις επόμενες διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των δανειστών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να απομακρυνθούν 12.500 υπάλληλοι το 2014. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υπαλλήλων του δημοσίου που ήδη απομακρύνθηκαν οικειοθελώς και θεωρώ ότι πρέπει να προσμετρηθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας το πρωί στο Σκάϊ.

Καμία απόλυση στην Υγεία

Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στην Υγεία και  ξεκαθάρισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν σε άλλες μονάδες υγείας, ενώ θα μετακινηθούν και εντός της Αττικής.

«Αυτή η μεταρρύθμιση θα είναι παράδειγμα θετικής κινητικότητας» τόνισε.

Όπως ανέφερε, η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας περίπου 1.600 εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας θα υπογραφεί σήμερα με τον συναρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!