Θεοχάρης: Τέλος στις δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Θεοχάρης: Τέλος στις δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων

“Αν δεν επιτύχει η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, δεν θα επιτύχει ούτε η κυβέρνηση ούτε η χώρα”, διαμηνύει μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξη του στην “Καθημερινή” της Κυριακής.

Ο κ. Θεοχάρης είπε ότι οι πιστωτές μας “έχουν μία τάση να είναι πιο συντηρητικοί από εμάς, αλλά νομίζω ότι όσο και αν τις προηγούμενες χρονιές αυτοί ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα, πλέον εμείς έχουμε την καλύτερη εικόνα”, και πρόσθεσε: “Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή, προχωρούμε στο επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014.

Ο ΓΓ Εσόδων υπογράμμισε ακόμη ότι θα γίνουν τεχνικές βελτιώσεις στις δυο ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι, ενώ, όπως όλα δείχνουν, δεν θα χρειαστούν οι αποδείξεις του 2013.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης εκτίμησε ότι “τα έσοδα από το κυνήγι της φοροδιαφυγής θα είναι τελικώς περισσότερα από αυτά που εκτιμά η τρόικα”.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!