Θεοδωρικάκος: Τον Οκτώβριο οι αποφάσεις για μόνιμες προσλήψεις -Πρώτα κινητικότητα

Κεντρικό προγραμματισμό τετραετίας για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σημειώνοντας ότι για αυτό το σκοπό υπάρχει συνεννόηση με όλα τα υπουργεία και τις κρατικές δομές.

«Μέσα στον Οκτώβριο θα συγκεντρωθούν τα αιτήματα για τις ανάγκες που υπάρχουν, θα δούμε ποια και πόσα από αυτά μπορούν να καλυφθούν με τον επόμενο κύκλο κινητικότητας στο Δημόσιο και επίσης θα δούμε με το υπουργείο Οικονομικών ποιες είναι οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας προκειμένου ο πρωθυπουργός να ορίσει τις τελικές μας αποφάσεις για το τι ακριβώς θα κάνουμε.», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά 90, 1 ».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι αυτή είναι επιζήμια για τη χώρα, αλλά έσπευσε να τονίσει ότι δεν μπορεί να αλλάξει. Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα των δηλώσεών του: «Με ξεκάθαρο τρόπο ο κ. Μητσοτάκης είχε σταθεί ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία την είχε χαρακτηρίσει επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, την ίδια άποψη διατυπώνουμε και σήμερα. Και επειδή είχαμε και έχουμε αυτή την άποψη προτού υπογραφεί αυτή η συμφωνία κάναμε τα πάντα για να εμποδίσουμε την επίτευξή της και την υπογραφή της.

» Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και είχαμε προειδοποιήσει από τότε ότι εκείνη ήταν η ώρα για να σταματήσει κανείς αυτή τη συμφωνία γιατί δεν μπορεί μια διεθνής συνθήκη που έχει την υπογραφή του ελληνικού κοινοβουλίου και του πρωθυπουργού να αλλάξει στη συνέχεια. Είχαμε επίσης δεσμευτεί ότι θα δώσουμε σκληρό αγώνα, όσο γίνεται, να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας και στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός πλέον παίρνει μια σειρά δράσεις και πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τη Μακεδονία μας, για να στηρίξουμε όλη τη Βόρεια Ελλάδα με ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, για να επικοινωνήσουμε σε όλη τη γη ότι αυτή είναι η αληθινή, η αυθεντική Μακεδονία, αυτή είναι η περιφέρεια η οποία αξίζει να στηριχτεί και να προχωρήσει μπροστά με ισχυρούς και βιώσιμους αναπτυξιακούς ρυθμούς. Και σε αυτό το θέμα η στάση μας ήταν και είναι απολύτως συνεπής και αξιόπιστη και είναι ντροπή αυτοί που έκαναν έναν επαίσχυντο συμβιβασμό να κατηγορούν σήμερα τη ΝΔ για ασυνέπεια.»

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι το ΥΠΕΣ μέσα στον Οκτώβριο θα παραδώσει στον πρωθυπουργό το σχέδιο νόμου που αφορά τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. «Τονίζω και υπογραμμίζω ότι πρόκειται για διευκόλυνση Ελλήνων πολιτών που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους με κεντρική ιδέα να προχωρήσουμε στην επιστολική ψήφο όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης και στη συνέχεια να παραδώσουμε και τον εκλογικό νόμο» διευκρίνισε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!