Πιερρακάκης: Τους επόμενους μήνες οι πρώτες μεγάλες διοικητικές απλοποιήσεις

  • Απο stergios
  • 7 Σεπτεμβρίου 2019 - 20:48
  • Comments Off

Μέσα στους επόμενους μήνες θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε τις πρώτες μεγάλες διοικητικές απλοποιήσεις, υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στη διάρκεια εκδήλωσης – συζήτησης με τον δημοσιογράφο Κώστα Τσαούση, που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο 12 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται το «Digital Greece».

«Θέσαμε έναν στόχο να κάνουμε τη ζωή των πολιτών απλούστερη και καλύτερη και για αυτό το λόγο στο επίκεντρο αυτής της διαδικασίας δεν είναι η τεχνολογία για την τεχνολογία. Η τεχνολογία είναι μέσο, δεν είναι σκοπός. Μέσο για να κάνεις πιο απλή τη ζωή των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για τα λεγόμενα “γεγονότα ζωής” και τις προτεραιότητες που έχει θέσει το υπουργείο ούτως ώστε ο χρόνος που απαιτείται σε διάφορες διοικητικές, γραφειοκρατικές διαδικασίες να ελαχιστοποιηθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. «Κοιτάξαμε καλά παραδείγματα από άλλες χώρες (…) εκεί που έχεις καλά αποτελέσματα είναι όταν σχεδιάζεις την ψηφιακή πολιτική από την οπτική γωνιά του πολίτη. Ο πολίτης καταλαβαίνει ότι το κράτος είναι ένα, αλλά στην πράξη όταν πηγαίνεις από το ένα γκισέ στο άλλο (…) είναι άλλες «επικράτειες», αυτό, πως εν τέλει, θα το αποφύγεις τους επόμενους μήνες; Όταν τα διάφορα συστήματα (σ.σ. τα μητρώα του Δημοσίου) θα διαλειτουργήσουν», είπε.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, «κάθε φορά που ένα σύστημα διαλειτουργεί με κάποιο άλλο σύστημα, “σκοτώνεις” μια ουρά. Σιγά -σιγά θα δείτε τέτοιου τύπου γεγονότα εκεί που είναι 14 ή 12 να μικραίνει αυτή η λίστα». Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι το «το θεμελιώδες έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα σχέδια του πρωθυπουργού και για αυτό το έβαλε στο επίκεντρο και της προεκλογικής καμπάνιας και της νέας κυβέρνησης».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!