Θεοδωρικάκος -Ψήφος Αποδήμων: Συμφωνία με όλα τα κόμματα πλήν Βαρουφάκη

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού εκτίμησε ότι υπάρχει βάση συμφωνίας από όλα τα κόμματα με εξαίρεση το κόμμα του Βαρουφάκη.

Για την επιστολική ψήφο είπε ότι δεν ήταν δυνατό να βρεθεί η πλειοψηφία των 200 εδρών, καθώς συμφωνούσαν μόνο η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, και η Ελληνική Λύση.Άρα οι ψηφοφόροι που θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου πρέπει να έχουν αυτοπρόσωπη παρουσία στα εκλογικά τμήματα. Κάναμε αυτό το συμβιβασμό σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όσον αφορά το χρόνο που θα γίνονται οι εκλογές στο εξωτερικό διευκρίνισε ότι αυτό σχετίζεται με το που και σε ποια ασκούν το δικαίωμα τους ώστε να διευκολύνονται. Κατά την εκτίμηση του, πάντως οι απόδημοι θα ψηφίζουν πριν την Κυριακή των εκλογών στην Ελλάδα.

Χαρακτήρισε τίμιο συμβιβασμό τη συμφωνία για τα 35 χρόνια απουσίας από την Ελλάδα και το συνδυασμό με την παρουσία τους δύο χρόνια στη χώρα μέσα σε αυτή την 35ετία.

Σχετικά με τον αριθμό των ψηφοφόρων του εξωτερικού, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι θα ξέρουμε μόλις γίνουν οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους.

Για την κατανομή των εκλογικών τμημάτων τόνισε ότι θα γίνει με βάση τις ανάγκες και τον αριθμό των ψηφοφόρων.

Απέφυγε, τέλος, να σχολιάσει την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ισοτιμία της ψήφου, λέγοντας απλώς ότι υπήρξε ενδελεχής, αναλυτικός και συνθετικός διάλογος.«Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι, η δουλειά μας δεν είναι να κριτικάρουμε ο ένας τον άλλον, αλλά ολοκληρώσουμε τη δουλειά» σημείωσε.

Ανακοίνωσε δε, ότι για να γίνει η ρύθμιση θα υπάρξει αναθεώρηση του άρθρου 54 του Συντάγματος, κάτι για το οποίο γίνεται ήδη η προετοιμασία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!