Σοφία Ζαχαράκη: Τον Ιούλιο είχαμε υπέρβαση στα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με το 2019 - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
6
Δεκέμβριος
Back

Σοφία Ζαχαράκη: Τον Ιούλιο είχαμε υπέρβαση στα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με το 2019

Για το αποτύπωμα που άφησε η φετινή τουριστική σεζόν και για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Τα στοιχεία που δημοσίευσαν το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος είναι θετικά για τον φετινό τουρισμό.

«Τα στοιχεία μιλούν για υψηλές ταχύτητες στον τουρισμό, που μπορούν να ξεπεράσουν τα στοιχεία του 2019», τόνισε η κ. Ζαχαράκη, υπενθυμίζοντας πως το 2019 ήταν μία χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Η ανάκαμψη του τουρισμού μετά από μία δύσκολη διετία λόγω κορωνοϊού είχε θετικό αποτύπωμα στα έσοδα της χώρας μας.

«Φέτος είδαμε με τα στοιχεία ότι το πρώτο 7μηνο είχαμε μία υπέρβαση στα έσοδα σε σχέση με το 2019. Αυξημένα έσοδα σημαίνουν περισσότερες δουλειές και περισσότερες ευκαιρίες να επιστρέψουμε στους Έλληνες πολίτες το αποτύπωμα που άφησε ο τουρισμός», δήλωσε.

Την ίδια στιγμή τρέχει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», με την υφυπουργό να τονίζει πως όσοι πολίτες κληρώθηκαν στα τέλη Ιουλίου μπορούν να αξιοποιήσουν τις κάρτες τους μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2023.

«Περίπου 45.000 χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Αυτό συλλέγει ένα ποσό περίπου στα 6 εκατ. ευρώ και μαζί με τα 4 εκατ. ευρώ που έχουν διατεθεί για το Samos Pass και North Evia Pass καταλαβαίνουμε ότι ήδη βαίνουμε καλά», είπε η κ. Ζαχαράκη.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!