Σκουρλέτης: Τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για τα ΜΑΠ

Την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα ΜΑΠ, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το εύρος του προβλεπόμενου εξοπλισμού που πρέπει να παρέχεται στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών στη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης, με μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων (ΕΕΔΑ).

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων για μια σειρά αιτημάτων τους, μεταξύ των οποίων είναι η παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για την καθαριότητα και η αποζημίωση για την μη χορήγηση παροχών σε είδος προηγούμενων ετών. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε στον υπουργό ένα πλήθος θεσμικών ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την ισότιμη μεταχείριση των εργαζομένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «μετά από την ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση με τους εργαζόμενους, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι ορισμένα από τα ζητήματα που έθεσαν προωθούνται μέσω του επερχόμενου Σχεδίου Νόμου για τα ζητήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Σκουρλέτης, πρόσθεσε, ότι τα σύνολο των αιτημάτων τους θα εξεταστεί ως προς τις δυνατότητες υλοποίησης και τα πραγματικά περιθώρια παρέμβασης και δεσμεύτηκε ότι: «σε αυτό το πλαίσιο, θα ακολουθήσει νέα συνάντηση μεταξύ των αρμόδιων στελεχών του υπουργείου και του σωματείου, για τα ζητήματα τροποποίησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα ΜΑΠ».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΜΑΠ, ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!