Σκουρλέτης: Οριστική λύση για συμβασιούχους -Να εφαρμόσουν το νόμο οι δήμαρχοι

Την προώθηση μίας δίκαιης, διαφανούς και οριστικής θέσης για την επίλυση του ζητήματος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κατά τρόπο που θα αίρει την πολιτική ομηρεία των εργαζομένων, με απόλυτο σεβασμό στην ενωσιακή και εθνική νομοθεσία και στις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενώ κάλεσε και τους δημάρχους να εφαρμόσουν το νόμο.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού, έγιναν στη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με εκπροσώπους εργαζομένων στην καθαριότητα, των δήμων Αιγιαλείας και Κορίνθου που διεκδικούν την παράταση των συμβάσεων τους και τη συνέχιση της απασχόλησής τους, την οποία πεισματικά αρνούνται να εφαρμόσουν οι δήμαρχοι των συγκεκριμένων δήμων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, σχολιάζοντας την αντίθεση των δημοτικών Αρχών, στην αυτοδίκαια παράταση των συμβάσεων, ξεκαθάρισε ότι ο νόμος πρέπει να τηρείται από όλους και επεσήμανε ότι, εφόσον «κρίνεται απαραίτητο, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση περιπτώσεων μη εφαρμογής του νόμου».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, σύμφωνα με τους ίδιους, ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου έτσι ώστε να γίνει σεβαστό το θεσμικό πλαίσιο που τους αφορά, υποστηρίζοντας ότι είναι προσχηματικά τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι δημοτικές Αρχές, για να υποστηρίξουν την άρνησή τους να επαναφέρουν τους συμβασιούχους αυτών των περιπτώσεων στην εργασία τους.

Επιπλέον ο κ. Σκουρέλτης, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις διαφόρων τύπων, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των εργαζομένων για τα νομοθετικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα απασχόλησης και πληρωμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι πολύ σύντομα θα ψηφιστεί τροπολογία όπου θα επιλύει το θέμα της πληρωμής των δεδουλευμένων.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΥΠ-ΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΝΟΜΟΣ, ΟΡΙΣΙΤΚΗ ΛΥΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!