Σκουρλέτης: Τους επόμενους μήνες η λύση για τους συμβασιούχους

Τους επόμενους μήνες πρόκειται να λυθεί το θέμα με τους συμβασιούχους, υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ (Πρώτο Πρόγραμμα) ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης: «Είναι μία διαδικασία που θα γίνει με αρκετά συστηματικό τρόπο. Δεν είναι μία διαδικασία που θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα αλλά θέλουμε μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε καταλήξει κάπου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης. Παράλληλα επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για μονιμοποίηση συμβασιούχων αλλά το θέμα είναι να διαπιστωθεί αν κάποιες συμβάσεις στο Δημόσιο και τους δήμους που έχουν διάρκεια 8, 10 και 13 χρόνια υποκρύπτουν άλλου είδους σχέσεις εργασίας και με διακομματική συνεννόηση θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτούς τους εργαζόμενους.

Όσον αφορά τη συζήτηση για τον Καλλικράτη, ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι η απλή αναλογική για την οποία υπάρχουν αντιδράσεις, είναι μόνο μία πρόταση μέσα στο πακέτο των προτάσεων και στόχος είναι με την εφαρμογή της να υπάρξει αυθεντική έκφραση των τοπικών κοινωνιών: ««Ένας Συνδυασμός που την πρώτη Κυριακή παίρνει 23-24% δεν μπορεί την δεύτερη Κυριακή να κατέχει τα δύο τρίτα του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό είναι η πλήρης αλλοίωση. Αλίμονο αν δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε την απλή αναλογική στις Τοπικές εκλογές και να δούμε να κυβερνώνται οι Δήμοι στο πλαίσιο κάποιων ευρύτερων συναινέσεων και συμφωνιών πάνω στα τοπικά προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σκουρλέτης. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα θεσμοθέτησης των αλλαγών, επανέλαβε ότι στόχος είναι να γίνει επεξεργασία του πορίσματος της Επιτροπής και να νομοθετηθούν οι αποφάσεις στα μέσα της χρονιάς.

Τέλος, αναφορικά με τη στάση της ΚΕΔΕ που αποχώρησε από την Επιτροπή ένα μήνα πριν τη λήξη των εργασιών της, ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε εκ νέου στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ λέγοντας ότι προφανώς η απόφαση υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες καθώς είναι γνωστές οι απόψεις του κ. Πατούλη που είναι λαλίστατος: ««Το προεδρείο της ΚΕΔΕ μάλλον υποτάσσεται σε άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες. Ο κύριος Πατούλης δεν είναι ο άνθρωπος που φοράει την μπλούζα της Εθνικής Ομάδας . Έχει την δική του πολιτική τοποθέτηση αλλά ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα πρέπει να είναι προσεκτικός γιατί δεν εκπροσωπεί κανένα κόμμα, εκπροσωπεί το σύνολο των 325 δήμων της χώρας», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΛΥΣΗ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΜΗΝΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!