σαρωτικός-ο-ανασχηματισμός-ξεκίνησ-214034
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 09.06.2014 | 16:55

Σαρωτικός ο ανασχηματισμός – ξεκίνησαν τα τηλέφωνα

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από τους υπουργούς που αποπέμπονται ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός κυβέρνησης μένουν οι: Κ.Χατζηδάκης (Ανάπτυξης), Γ. Μιχελάκης (Εσωτερικών), Σ.Κεδίκογλου (κυβερνητικός εκπρόσωπος), Αθ.Τσαυτάρης (Αγροτικής Ανάπτυξης), Άδ.Γεωργιάδης (Υγείας) στον οποίο προτάθηκε να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αλλά αρνήθηκε, Κ.Αρβανιτόπουλος, Συμεών Κεδίκογλου (Παιδείας), Π. Παναγιωτόπουλος (Πολιτισμού), Θ. Καράογλου (Μακεδονίας-Θράκης), ο υπουργός Εργασίας (Γ. Βρούτσης)

Ο Ευ. Βενιζέλος, όπως όλα δείχνουν, παραμένει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μετακινείται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μ. Χρυσοχοίδης και Γ. Μανιάτης παραμένουν στα υπουργεία Μεταφορών και ΠΕΚΑ. Αναπληρώτρια ΥΠΕΚΑ η Νίκη Τζαβέλα. Στο ΥΠΑΜ παραμένει ο Δ. Αβραμόπουλος και στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Χ.Αθανασίου, στο υπουργείο Τουρισμού η Ο. Κεφαλογιάννη, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και ο ΥΠΔΜ Κυρ. Μητσοτάκης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος προορίζεται για το υπουργείο Παιδείας και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος για τη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης με υπουργό τον Νίκο Δένδια. Επίσης, στη θέση του υπουργού Υγείας τοποθετείυται ο Μάκης Βορίδης και στην θέση του αναπληρωτή ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ο οποίος μετακινείται εκεί από το Εσωτερικών. Επίσης, η κ. Άντελα Γκερέκου φαίνεται ότι τοποθετείται στη θέση του υπουργού ή αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού.

Από τη θέση της υφυπουργού Υγείας φαίνεται ότι απόχωρεί η Ζέτα Μακρή, οπως και ο υφυπουργός Παιδείας Κώστα Γκιουλέκας και ο Θανάσης Σκορδάς (από τη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης), ενώ σε θέσεις υφυπουργών τοποθετούνται ο Γεράσιμος Γιακουμάτος (Ανάπτυξης) και Γιώργος Ντόλιος (Εσωτερικών) ο οποίος παίρνει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου. Επίσης, παραμένουν στις θέσεις του υφυπουργού Εργασίας ο Βασίλης Κεγκέρογλου και του υφυπουργου Πολιτισμού ο Γιάννης Ανδριανός.

Οπως όλα δείχνουν, ο ανασχηματισμός είναι σαρωτικός.

Η ορκωμοσία προγραμματίζεται για αύριο το πρωί.