Σαμαράς-Βενιζέλος: Πέντε αλλαγές σε διαθεσιμότητα, παρατηρητήριο

Σε πέντε (αναμενόμενες) αλλαγές με τις οποίες επιχειρείται να μειωθούν οι αντιδράσεις δημάρχων και δημοτικών υπαλλήλων κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Β. Βενιζέλος, σε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και  Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

– Δεν εντάσσονται στη διαθεσιμότητα οι κάτοχοι διδιακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς στη Δημοτική Αστυνομία υπηρετούν περί τους 200 εργαζόμενους με μεταπτυχιακό και διδακτορικό, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν σχολικοί φύλακες με τέτοια προσόντα.

– Αφαιρούνται από το Οικονομικό παρατηρητήριο τα περί αστικής και πειθαρχικής ευθύνης των δημάρχων που δεν τηρούν τους προϋπολογισμούς τους, ενώ αφαιρέιται και η ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών με την οποία οριζόταν ότι θα γινόταν έλεγχος των προύπολογισμών στη φάση της κατάρτισης από το Οικονομικό Παρατηρητήριο και το γενικό διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ προβλέπεται ότι για την  καταρτιση των προϋπολογισμών των δήμων θα δίνονται μόνο οδηγίες. Είναι ενδεικτικό ότι η λέξη «υποδείξεις» αντικαθίσταται από τον όρο «προτάσεις».

-Αντικαθίσταται το ΠΔ. για την αξιολόγηση των δημοτικών αστυνομικών και αντικαθίσταται με ΚΥΑ ώστε η διαδικασία να προχωρήσει πολύ γρηγορότερα.

-Οι δήμαρχοι που επιθυμούν να ασκούνται αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας από την ΕΛΑΣ μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου που η Δημοτική Αστυνομία εντάσσεται στην ΕΛ.ΑΣ., μπορούν να ζητήσουν να εκδοθεί σχετική ΚΥΑ. Όταν δημιουργηθεί η νέα υπηρεσία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης τότε οι αρμοδιότητες θα ασκούνται από την ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τους δήμους.

– Θα δοθεί η δυνατότητα εξαγοράς  πέντε πλασματικά έτη για τους σχολικούς φύλακες που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, ώστε αντί να απολυθούν να συνταξιοδοτηθούν. Πρόκειται για τα έτη 2001 έως 2006 που είχαν προσλφθεί στους δήμους μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΕΕΤΑΑ και είχαν μεν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά όχι και ασφαλιστική κάλυψη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς περίπου το 20% των σχολικών φυλάκων βρίσκονται σε ηλικία κοντά στη συνταξιοδότηση.

Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη της δυνατότητας των σχολικών φυλάκων να συνιστούν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προς παροχή υπηρεσιών σχετικών με τη φύλαξη σχολικών κτιρίων στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων, με τους οικείους Δήμους,  σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΛΛΑΓΕΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΦΥΛΑΚΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΣΧΟΛΙΚΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]