Σαμαράς προς υπουργούς: «Συνεννοηθείτε!»

Να συνεννοούνται μεταξύ τους και με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ζήτησε και μάλιστα με αυστηρό τρόπο από τους υπουργούς του, ο Α. Σαμαράς μετά τις κυβερνητικές αναταράξεις που προκάλεσε η διάταξη Μανιτάκη που τελικά απεσύρθη.

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου παρατήρησε πώς   «ευτυχώς όχι σε πολλές περιπτώσεις όταν κατατίθενται τροπολογίες σε νομοσχέδια χωρίς να έχουν προηγηθεί οι αναγκαίες διαβουλεύσεις μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων των τριών κομμάτων».

Ζήτησε από τους υπουργούς «όταν έχουν νομοθετική πρωτοβουλία, θα πρέπει να ενημερώνουν εγκαίρως και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση μέσω των αρμοδίων εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών ομάδων και να συνεννοούνται μεταξύ τους. Όταν κατά την διαβούλευση παρουσιάζονται προβλήματα και αντιρρήσεις θα ενημερώνεται αμέσως ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα πριν φθάσουν στην Βουλή».

Σπάμε το ταμπού στο δημόσιο

Η κοινωνία περιμένει να σπάσουμε τα ταμπού στο δημόσιο. Είναι μαζί μας για επίορκους και «κοπανατζήδες» τόνισε ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στις απολύσεις στο δημόσιο. «Δεν χωράνε ούτε παιχνίδια ούτε παρελκυστικές τακτικές. Η Ελληνική κοινωνία περιμένει να δει αν είμαστε έτοιμοι να σπάσουμε το ταμπού και θα είναι μαζί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

. Για όσους απομακρύνονται τόνισε ο πρωθυπουργός θα προσλαμβάνονται ισάριθμοι νέοι μέσω ΑΣΕΠ κάτι που θα συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν  με σημαντικότερη την μετακίνηση των 25 χιλιάδων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή η διπλή αξιολόγηση θέσεων και προσωπικού σε όλο το Δημόσιο. Στα πλαίσια αυτά, 15 χιλιάδες θα απομακρυνθούν μέχρι το τέλος του 2014, από τους οποίους 4.000 μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς και από αυτούς 2.000 στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Μανιτάκης: Δεν απολύουμε τους συμβασιούχους

ΔΗΜΑΡ «αδειάζει» Μανιτάκη για τις απολύσεις συμβασιούχων

Εκτός δημοσίου όσοι επέστρεψαν με προσωρινές διαταγές – «Όχι» Ρουπακιώτη

Αντισυνταγματική η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Απόφαση-ορόσημο για απολυμένους συμβασιούχους;

 

 

 

 

 

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ


Αφήστε μια απάντηση