Σαμαράς σε Άδωνι, γιατρούς: Κάντε διάλογο ακόμη και με απεργία – καμία απόλυση μέχρι να ολοκληρωθεί

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί, ζητώντας από τις δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, ξεκαθαρίζοντας, όμως ότι η μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί. Παράλληλα ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση μέχρι την ολοκλήρωση του διαλόγου, ενώ ζήτησε ο διάλογος να συνεχιστεί ακόμη και ενόσω συνεχίζεται η απεργία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, με τον πρωθυπουργό να ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε  η μεταρρύθμιση να πραγματοποιηθεί με τον πιο ομαλό τρόπο.

Γεωργιάδης: Θα  κάνουμε διάλογο ακόμη κι αν συνεχίσουν την απεργία

«Καλούμε τους γιατρούς σε διάλογο, αν είναι δυνατόν και από σήμερα, όπως κάνουμε όλο αυτό το διάστημα, για να ξεκαθαρίσουμε το πώς ακριβώς θα γίνει αυτή η μεταρρύθμιση και το πώς ακριβώς θα γίνει αυτή η μετάβαση», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση πριν την ολοκλήρωσή του. Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους γιατρούς να σταματήσουν την απεργία και να είναι παρόντες στον διάλογο, τονίζοντας όμως, πως η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί. Πρόσθεσε πάντως ότι «εφόσον το ζήτησε ο πρωθυπουργός και στο πνεύμα των Χριστουγέννων θα κάνουμε διάλογο ακόμη κι αν συνεχίσουν την απεργία»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχ. Βλασταράκος, εξέφρασε την εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός έλαβε υπόψη του τις θέσεις των γιατρών, τονίζοντας πως ο δίαυλος επικοινωνίας είναι ανοικτός. Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, ο ΠΙΣ θα μεταφέρει στους γιατρούς τη θέση του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι αρχίζει ένας εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΟΠΥΥ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]