Συνάντηση Σαμαρά – γιατρών για τον ΕΟΠΥΥ

Για τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του  προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία και την περίθαλψη των πολιτών, μεταξύ αυτών και το ζήτημα του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΙΣ, το προεδρείο θα θέσει το ζήτημα της υγειονομικής κρίσης που υπάρχει στη χώρα, την αποδυνάμωση των δημοσίων δομών υγείας, τα προβλήματα επιβίωσης των μικρών και μεσαίων ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων, καθώς επίσης τα αυξανόμενα προβλήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Αναφορικά με τις επικείμενες αλλαγές που σχετίζονται με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης δομών και προσωπικού και σε αυτή την κατεύθυνση ζητά να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας στη χώρα, με ισότιμη και ανεμπόδιστη πρόσβαση κάθε πολίτη, αλλά και χωρίς απολύσεις και διαθεσιμότητες.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η μεταρρύθμιση στην οποία στοχεύει ο υπουργός Υγείας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σχετίζεται με απολύσεις προσωπικού, με κατάργηση δομών και συγχωνεύσεις, χωρίς ρεαλισμό, βασιζόμενη μόνο στη λογική λογιστικών δημοσιονομικών προσαρμογών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΟΠΥΥ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!