Ρυθμιστική διάταξη για τον περιορισμό υλοτόμησης στη Σάμο

Ειδική δασική αστυνομική διάταξη που ρυθμίζει την καυσοξύλευση των δασών Ν.Σάμου για την κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων, εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δασών.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, επιτρέπεται στους κατοίκους να συλλέγουν ξύλα από το δημοτικό δάσος Μαραθόκαμπου, από τα δημόσια δάση και τις δασικές εκτάσεις, τα οποία βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων και δεν έχουν αναγνωριστεί ως ιδιωτικά.

Απαγορεύεται η υλοτομία ή εκρίζωση υγειών δασικών ειδών, ενώ πρέπει να υπάρχει πάντα η συνεννόηση με το δασαρχείο και τον δασοφύλακα της περιοχής.

Τα καυσόξυλα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο για ατομικές ανάγκες των κατοίκων και δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 3 τόνους για κάθε οικογένεια.

Η ρυθμιστική διάταξη ισχύει για το 2012 από τις 12 Νοεμβρίου ως τις 10 Δεκεμβρίου, ενώ για τα επόμενα έτη θα ισχύει από τις 15 Οκτώβρη ως τις 15 Νοέμβρη κάθε έτους.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΕΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!