Προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες

“Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πλάνο μας για τις προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την περίοδο 2018-2020”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Και προσθέτει: «Μετά από πολλά χρόνια, εντός του 2017 θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για τους εκπαιδευτικούς. Η χρονιά που μόλις μπήκε θα είναι η χρονιά της αναβάθμισης της δημόσιας Παιδείας».

bernardakis-proslipseis

Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου υπενθυμίζει ότι «από το 2009 μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση, όταν την ίδια χρονική περίοδο είχαμε πλέον των 30.000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών».

«Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας πορείας, δύσκολης αλλά και ελπιδοφόρας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, θα συγκληθεί διϋπουργική σύσκεψη για τον τριετή προγραμματισμό των προσλήψεων αυτών, που θα αφορούν τα έτη 2018 -2020. Επιπλέον ο πρωθυπουργός σε σύντομο διάστημα θα ανακοινώσει την σύσταση μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης ώστε να αντιμετωπιστούν όλες οι ανελαστικές ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, λειτουργικές απαιτήσεις και υλικές υποδομές.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ, ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!