Παράταση συμβάσεων: Με τροπολογία η λύση του προβλήματος

Παράταση συμβάσεων: Με τροπολογία η λύση του προβλήματοςΜε νομοθετική ρύθμιση και όχι με μία απλή εγκύκλιο, όπως είχε δοθεί αρχικά η εντύπωση,  πρόκειται να λυθεί το θέμα που προέκυψε με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου βάσει της οποίας δεν εγκρινόταν ένταλμα δήμου για την πληρωμή συμβασιούχων (τόσο δίμηνα όσα και οκτάμηνα) των οποίων οι συμβάσεις είχαν παραταθεί με βάση τη ρύθμιση του ν. 4325/2015. Αυτό υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης μιλώντας στην aftodioikisi.gr. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, «η νομοθετική πρωτοβουλία πρόκειται να αναληφθεί άμεσα, εντός των επόμενων ημερών μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με όλες τις πλευρές».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η υπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά με τους προέδρου της ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, επαφές οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ώστε να καταλήξουν σε ένα κείμενο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το περιεχόμενο της τροπολογίας που είχε προαναγγείλει μιλώντας πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ  η κ. Γεροβασίλη δίνοντας τη δυνατότητα στους OTA, όπου παρατείνονται αυτοδικαίως οι συμβάσεις με το προσωπικό καθαριότητας ως 31-12-2017:

Α) είτε να μην ολοκληρώσουν διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας ορισμένου χρόνου για τις οποίες έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση,

Β) είτε να προσλάβουν εντός του 2017 αριθμό προσωπικού καθαριότητας που αντιστοιχεί στις κενές οργανικές θέσεις και στις δυνατότητες του προϋπολογισμού τους, εφόσον ήδη έχουν εκδοθεί πίνακες κατάταξης, ενώ οι λοιποί επιτυχόντες (ή το σύνολο αυτών αν δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης εντός του2017) θα προσλαμβάνονται μετά την 31-12-17,

καθώς σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιάννη Καραγιάννη, δεν καλύπτει ούτε το 5% των περιπτώσεων, αν χρειαστεί, απλώς θα συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο της τροπολογίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]