Προς αναθεώρηση η νομοθεσία για το ωράριο των φαρμακείων – Ποιες αλλαγές ζητά ο ΠΦΣ

Την δυνατότητα αναθεώρησης της νομοθεσίας που ρυθμίζει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Ανδρέα Ξανθού σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ο κ. Ξανθός αναφέρει επίσης ότι το διευρυμένο ωράριο έχει επιφέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, στην έγγραφη απάντησή του, με ημερομηνία 29 Μαρτίου 2016, ο υπουργός Υγείας απαντά σχετικά με τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων ότι «Παρά το γεγονός ότι, η εν λόγω ρύθμιση υιοθετήθηκε προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να αυξηθεί η πρόσβαση των καταναλωτών στα φαρμακεία και παράλληλα δύνανται να ωφεληθούν και οι φαρμακοποιοί μέσω της αύξησης του όγκου και του είδους των υπηρεσιών που προφέρουν, έχουν έκτοτε καταγραφεί συχνά αντίθετα αποτελέσματα».

Περαιτέρω, ο κ. Ξανθός απαντά στην κ. Χριστοφιλοπούλου ότι «προς τον σκοπό αυτό επεξεργαζόμαστε την αναθεώρηση της υφιστάμενης νομοθεσίας» την οποία θα αναλάβει Ομάδα Εργασίας που έχει ήδη συγκροτηθεί από τα τέλη του 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πιέζει για τον καθορισμό ενός ενιαίου καθεστώτος λειτουργίας, που θα είναι αποδεκτό από όλους, καθώς όπως υποστηρίζει η απελευθέρωση του ωραρίου έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο πρόγραμμα των εφημεριών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα φαρμακοποιών για εξαίρεσή τους από το πρόγραμμα των εφημεριών, λόγω του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΗ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!