Πώς οι απολύσεις επηρεάζουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Η ΝΔ με το φόβο των καραμανλικών

Ο ανένδοτος αγώνας του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη εναντίον του π.δ Παυλόπουλου με το οποίο έγιναν χιλιάδες μονιμοποιήσεις την περίοδο 2006-2010 εκ των πραγμάτων φέρνει στο προσκήνιο το δημοσιονομικό εκτροχιασμό που συντελέστηκε επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή. Αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο αδιαφορούν οι καραμανλικοί οι οποίοι έχουν εξαιρετική ευαισθησία σε ό,τι αφορά την παρακαταθήκη του πρώην πρωθυπουργού. Και παρόλο που δημοσίως έχουν αποφύγει να εκφράσουν ενόχληση, στο παρασκήνιο γίνονται ζωηρές συζητήσεις για τον κίνδυνο «τσαλακώματος» της εικόνας του Κ. Καραμανλή, ο οποίος δεν έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά αντίθετα ενθαρρύνεται από πολλές πλευρές να επιστρέψει. Η ένταση μεγαλώνει από το γεγονός ότι διαμορφώνεται σκηνικό σύγκρουσης μητσοτακικών-καραμανλικών, κάτι που ξυπνάει μνήμες και πολιτικά απωθημένα, χωρίς βέβαια να είναι αυτή η πρόθεση του ΥΠΔΜ που έχει βάλει στο μικροσκόπιο τα έργα και τις ημέρες του Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο ρόλος για τον οποίο προορίζεται από τους πολιτικούς του φίλους ο Κ. Καραμανλής είναι αυτός του ηγέτη που θα επανενώσει την κατακερματισμένη κεντροδεξιά-δεξιά, η οποία, με αφορμή τις υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, βρίσκεται σε μεγάλη κρίση. Οι διασπάσεις και οι ανταρσίες είναι ένα βασικό επιχείρημα για όσους πιστεύουν ότι πλησιάζει η ώρα μιας γενναίας παρέμβασης για την επανασυγκόλληση των κομματιών και την διασφάλιση της ενότητας της παράταξης που δοκιμάζεται. Στο επιτελείο Σαμαρά γνωρίζουν ότι ο Απ. Τζιτζικώστας είναι ακραιφνής καραμανλικός και ο Νικήτας Κακλαμάνης τα τελευταία χρόνια έχει πυκνώσει τις επαφές του με τον πρώην πρωθυπουργό. Επομένως, ο Κ. Καραμανλής είναι το πρόσωπο που θα μπορούσε να τους επηρεάσει. Και επειδή η Συγγρού περιμένει τις δημοσκοπήσεις του Μαρτίου, ελπίζοντας ότι οι αντάρτες μπορεί να αποσυρθούν, εφόσον διαπιστώσουν ότι η υποψηφιότητά τους δεν έχει δυναμική, προσβλέπουν και στη δραστηριότητα του πρώην πρωθυπουργού που, αν ήθελε, θα μπορούσε να βοηθήσει, όπως πιστεύουν.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!