Φρένο στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις λόγω εκλογών

Η Τρόικα καθυστερεί να επιστρέψει και στη διαπραγμάτευση που γίνεται μέσω e mail δεν ασκείται ιδιαίτερη πίεση για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, ούτε ζητούνται λίστες με ονόματα για τις 12.000 διαθεσιμότητες του Δεκεμβρίου και για τις 4.000 απολύσεις του 2013 που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Η χαλαρότητα που δείχνουν οι πιστωτές συνδέεται με τις εκλογές του Μαίου και αποτελεί προϊόν πολιτικής απόφασης των εταίρων, που δεν θέλουν να δυσκολέψουν την κυβέρνηση και να προκαλέσουν πρόωρες εθνικές εκλογές λόγω κατάρρευσης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου.

Για το λόγο αυτό, έχουν πέσει οι ρυθμοί σχετικά με την επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή θα απολυθούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο κύκλος αυτός έχει κλείσει οριστικά. Αντίθετα, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι το μνημόνιο διαρθρωτικών αλλαγών που που θα συνοδεύει το νέο δάνειο ύψους περίπου 20 δισ ευρώ θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για την αναδιάρθρωση στο Δημόσιο και αυτό εκ των πραγμάτων σημαίνει συρρίκνωση προσωπικού. Για την ώρα, όμως, η πίεση έχει μειωθεί και έχει δοθεί σιωπηρή παράταση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου το άγχος της σύνταξης καταλόγων με ονοματεπώνυμα έχει υποχωρήσει.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!