ΠΟΠ-ΟΤΑ με Θεοδωρικάκο: Τι είπαν για ανθυγιεινό επίδομα, σχολικές καθαρίστριες, ιδιωτικοποιήσεις

Για το πλαίσιο της συνάντησης του Προεδρείου της ΠΟΠ-ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο την Τρίτη, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, ενημερώνουν με ανακοίνωση τους, οι συνδικαλιστές.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της, η ΠΟΠ – ΟΤΑ σημειώνει:

Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα με πρώτο και κυρίαρχο το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για το οποίο δηλώσαμε ότι η επιτροπή της οποίας παρατάθηκε ο χρόνος έως της 31-10-2020 δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης αφού δεν εξέλειψε κανένας λόγος για τους οποίους δίνεται έως σήμερα το παραπάνω επίδομα.

Το επόμενο θέμα που συζητήθηκε ήταν το θέμα των σχολικών καθαριστριών και η επίλυσή του. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών να μετατραπούν οι συμβάσεις καθαριστριών σε ΙΔΟΧ και οι προσλήψεις να
γίνονται από μέσα Αυγούστου έως τέλος της σχολικής χρονιάς με μισθό και ασφάλεια ίδια για όλους.

Επίσης τέθηκε το θέμα που αφορά το δικαίωμα της εκχώρησης υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες και του μηχανολογικού εξοπλισμού για το οποίο δηλώσαμε την κάθετη διαφωνία μας.

Τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν και τέθηκαν στον Υπουργό ήταν:

1.Εφαρμογή με κεντρική ευθύνη όλων όσων προβλέπονται για την Υγιεινή και Ασφάλεια στην εργασία αφού όπως είναι γνωστό η έλλειψη των μέτρων έχει στοιχίσει δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες στους ΟΤΑ τα τελευταία χρόνια.

2.Υπογραφή νέας ΣΣΕ και ΕΣΣΕ άμεσα

3.Την αναγνώριση και μισθολογικά της 7ετίας από τον Ιδιωτικό Τομέα, την 2ετία 2016 & 2017 και την απόδοση των πλασματικών χρόνων εργασίας για όσους σταμάτησαν το 2012 με τον Νόμο 4024/2011 αρ.29 για λόγους ισονομίας και ίσης αντιμετώπισης.

4.Βοήθεια στο σπίτι, νομίζουμε ότι η προκήρυξη 4κ/2020 δεν θα καλύψει τους υπάρχοντες εργαζόμενους και θα συμβεί ότι και με την 3κ/2018.

5.Την δημιουργία νέων Οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας (ΟΕΥ) σε όλους τους Δήμους της Χώρας με πρόβλεψη για τις πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό και απελευθέρωση των προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες με τέστ δεξιοτήτων ως προς τις εργατοτεχνικές ειδικότητες.

6.Επαναφορά του αρ.32 του Ν.4483/17 και κατάργηση του αρ.393 του Υπουργείου Οικονομικών για το δικαίωμα παροχής σίτισης και διαμονής στους υπαλλήλους των ΟΤΑ σε Νησιωτικούς Τουριστικούς και Παραμεθόριους Δήμους.

7.Την δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας σε όλους τους Δήμους.

8.Τι γίνεται με την ουρά της 3κ για 758 προσλήψεις σε Δήμους που είχαν καθυστερήσει το αίτημά τους;

9.Πάγια καταβολή εκλογικής αποζημίωσης

10. Επαναφορά ιματισμού και εξόδων κίνησης σε υπηρεσίες 24ώρης λειτουργίας.

11. Κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης σε όλες της αμοιβές πλην του βασικού μισθού

12. Να δοθεί το δικαίωμα και στους Μόνιμους υπαλλήλους για αίτημα έκδοσης σύνταξης και παραμονή στην εργασία έως στην έκδοσή του και πάντως όχι πέραν του 67ου έτους της ηλικίας τους

Ο Υπουργός μας ζήτησε πίστωση χρόνου για να δει όλα τα θέματα σε συνεργασία με τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς και δεσμεύτηκε ότι στις 17 ή 18 Ιουλίου θα μας δώσει απαντήσεις για όλα τα παραπάνω θέματα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΠΟΠ-ΟΤΑ, ΒΑΕ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!