«Ουρά 3Κ»: Οι θέσεις μπορεί να φτάσουν & τις 2.000

Self test -Δήμοι: Η διαδικασία για τους εργαζόμενους -Πότε προβλέπεται περικοπή αποδοχών

Ακόμη και τις 2.000 μπορεί να φτάσουν οι θέσεις στην περίφημη «ουρά της 3Κ», ή «3Κplus», για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη σημερινή συνάντηση με την ΠΟΠ-ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, όταν ερωτήθηκε από τον πρόεδρο της ΠΟΠ-ΟΤΑ Μάρκο Δαρδαμάνη αν μιλάμε για 1.000 -1.500 θέσεις (σ.σ. η aftodioikisi.gr είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Δεκέμβριο ότι είχε φτάσει τις 1.200) ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για «μεγαλύτερο νούμερο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 2.000. Ωστόσο, όπως και προηγουμένως με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο κ. Θεοδωρικάκος δεν δεσμεύθηκε για το χρόνο δημοσιοποίησης της προκήρυξης ρίχνοντας και πάλι το «μπαλάκι» στο ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα κανείς να μην γνωρίζει πότε και, κυρίως, αν θα δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών δεν εξήγησε γιατί δόθηκε νέα παράταση σχετικέ με το πόρισμα για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ενώ υποστήριξε ότι τα όσα προβλέπονται στις ΠΝΠ για ιδιώτες στην καθαριότητα των δήμων, ισχύουν μόνο για την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Ωστόσο ο υΠΕΣ δεν απάντησε για την δική του, προ κορωνοϊού ρύθμιση, με την οποία διευκολύνεται η είσοδος ιδιωτών στην καθαριότητας αλλά και γι’ αυτή του υπουργείου Περιβάλλοντος για την δυνατότητα των δήμων να επινοικιάζουν τα οχήματά τους σε ιδιώτες που αναλαμβάνουν τον τομέα της καθαριότητας.  

Επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι επιχειρεί σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, οι περίπου 9.500 σχολικές καθαρίστριες να υπογράφουν, πλέον, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και όχι έργου, αρχής γενομένης από τον προσεχή Αύγουστο-Σεπτέμβριο. Πρόσθεσε, δε, ότι το θέμα κολλάει στην αύξηση του κόστους.

Τέλος, οι δύο πλευρές έκλεισαν νέο ραντεβού στις 17, 18 Ιουλίου.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΠΟΠ-ΟΤΑ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΟΥΡΑ 3Κ, 3K PLUS, 2.000 ΘΕΣΕΙΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!