πολυνομοσχέδιο-συνεδριάζει-τη-δευτέ-366347
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 07.01.2018 | 19:49

Πολυνομοσχέδιο: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο

Την πρώτη του συνεδρίαση για το 2018 θα πραγματοποιήσει το υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα (10.30, παλιό κτήριο Βουλής) υπό την προεδρία του πρωθυπουρφού, καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης που θα κατατεθεί την Τρίτη στη Βουλή.

Πέραν του πολυνομοσχεδίου, στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται επίσης ο νομοθετικός και ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, ενώ αντίθετα δεν υπάρχει κάποια επίσημη αναφορά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο να γίνει μια μικρή ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά προς τους συναδέλφους του, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα, ενόψει και των συναντήσεων που είναι προγραμματισμένες με τους εκπροσώπους της ΠΓΔΜ το προσεχές διάστημα.

Όπως σας έχει ενημερώσει η aftodioikisi.gr, οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου είναι πιθανόν να συζητηθούν στις αρμόδιες επιτροπές την Τετάρτη και την Πέμπτη και την Παρασκευή να φθάσουν στην Ολομέλεια, με στόχο να ψηφιστούν το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου.

Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, αναμένεται παράλληλα να γίνει διεξοδική ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από όλους του υπογράφοντες υπουργούς (το …μισό Υπουργικό Συμβούλιο δηλαδή), καθώς το πολυνομοσχέδιο καλύπτει ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως:

– τα προνοιακά επιδόματα

– τις αλλαγές στην ενέργεια και τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού

– την προκήρυξη απεργιών από τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις

– την ενίσχυση του ρόλου των οικονομικών εισαγγελέων

– τη διαμεσολάβηση

– θέματα του Υπουργείου Παιδείας κ.ά..

Τελικό ορόσημο είναι το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμη στην aftodioikisi.gr : Πολυνομοσχέδιο: Ποιες αλλαγές έρχονται στα επιδόματα -Πίνακας με κλίμακες, ποσά