ποιοι-θα-πάρουν-επίδομα-από-500-έως-1-000-ευρώ-226182
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 20.03.2014 | 07:42

Ποιοι θα πάρουν επίδομα από 500 έως 1.000 ευρώ τον Μάιο

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εξειδικεύονται τα κριτήρια για την εφάπαξ παροχή που θα δοθεί πριν και μετά το Πάσχα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ενστόλους και οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τα επιδόματα ξεκινούν από τα 500 ευρώ και φθάνουν στα 1.000 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα και τον αριθμό των παιδιών του δικαιούχου. Θα συνεκτιμάται η συνολική περιουσιακή κατάσταση, δηλαδή η κινητή και η ακίνητη περιουσία, προκειμένου να αποφασιστεί αν συντρέχει ουσιαστικός λόγος γι αυτή την έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Η διανομή των 505 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα σε 1 εκ. πολίτες όπως χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι στο όριο της φτώχειας ή οικογένειες με δύο παιδιά και ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι και 10.000 ευρώ βρίσκεται στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Στις 9 Μαίου θα δουν στο μισθό τους το “δώρο Πάσχα” 64.065 ένστολοι με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές κάτω των 1.500 ευρώ. Αφορά 26.500 αστυνομικούς, 2.000 λιμενικούς, 1.480 πυροσβέστες και 33.745 γυναίκες και άνδρες που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

Το μισθολογικό όριο των 1.500 ευρω αναφέρεται στον ακαθάριστο μισθό, χωρίς νυχτερινά και πενθήμερα, ενώ το επίδομα θα δοθεί, εφάπαξ χωρίς κρατήσεις και φόρους, με βάση το μηνιαίο εισόδημα που είχαν τον Ιανουάριο του 2014.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.