Πλήρης στήριξη ΔΗΜΑΡ σε Μανιτάκη

Με ένα εσωτερικό ενημερωτικό σημείωμα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΔΗΜΑΡ ασκεί έντονη κριτική στην τρόικα για την επιμονή της στο θέμα των απολύσεων αλλά και  σε όσους στην κυβέρνηση ασπάζονται την επιλογή της. Παράλληλα στηρίζει με απόλυτο τρόπο τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Το να συνδέει η τρόικα όλο αυτό το τεράστιο εγχείρημα μόνο με τις απολύσεις λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και αντιμεταρρυθμιστικά. Φοβίζει και αποθαρρύνει τους καλούς δημοσίους υπαλλήλους και δίνει προσχήματα κάλυψης σε όσους δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους». Η ΔΗΜΑΡ  επισημαίνει ότι «οι αναγκαστικές έξοδοι πρέπει να στηριχθούν στο σύνταγμα, τους νόμους και τις διαφανείς διαδικασίες. Το να ζητάει η τρόικα σχέδιο απομακρύνσεων ανά τετράμηνο με συγκεκριμένο αριθμό εξόδων στην ουσία σημαίνει ότι ζητάει τη μη εφαρμογή των νόμων και την κατάργηση του κράτους δικαίου».

Παράλληλα, υπερασπίζεται και στηρίζει το έργο και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Αντώνης Μανιτάκης αφού, όπως σημειώνει, «δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα του έλεγχου και των αποφάσεων για τις προαναφερόμενες περιπτώσεις των υπαλλήλων και έτσι δεν μπορεί να δώσει αυθαίρετα αριθμό δημοσίων υπαλλήλων που θα οδηγηθούν σε αναγκαστική έξοδο»

Παράλληλα εκφράζει επικρίσεις για όσους «εντός της κυβέρνησης υποστηρίζουν τις απολύσεις» και καταλήγει. «Συνειδητές προσπάθειες ή αμέλειες που οδηγούν στην υπονόμευση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην ουσία υπονομεύουν τη συνεισφορά της Δημοκρατικής Αριστεράς στο κυβερνητικό έργο και δημιουργούν προβλήματα στην κυβερνητική συνοχή».

Διαβάστε επίσης

Κεδίκογλου καλύπτει αλλά τα σενάρια επιμένουν

Δημόσιο: «Καρφιά» ΔΗΜΑΡ για υπουργούς της ΝΔ

«Στη γωνία» ΔΗΜΑΡ, Mανιτάκης για τους επίορκους

Σαμαράς- τρόικα: Σύγκλιση για επίορκους, «αγκάθι» οι απολύσεις

Σαμαράς – τρόικα: «Κλειδί» οι απολύσεις στο Δημόσιο

Τρόικα: Απολύστε τώρα 1000 επίορκους, πάρτε 1000 «καθαρούς»

Τρόικα: Ανέβαλε με Στουρνάρα, «όλα τα λεφτά» με Σαμαρά

Κουβέλης: Στήριξη Μανιτάκη μέσω συνάντησης

Σαμαράς σε Κουβέλη: «Δεν υπάρχει θέμα Μανιτάκη»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΗΡΙΞΗ, ΔΗΜΑΡ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση