Πλατφόρμα για αδήλωτα τετραγωνικά: «Κόλλησε» στα… νομικά της ΑΑΔΕ

Αντικειμενικές αξίες: Αυξήσεις έως & 250% -Αναλυτικά οι περιοχές -Τι θα γίνει με ΕΝΦΙΑ

Έτοιμη από την περασμένη Δευτέρα, οπότε και από αρμόδια στελέχη της ΚΕΔΕ παρουσιάστηκε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, είναι η πλατφόρμα για την υποβολή από τους πολίτες των επιπλέον αδήλωτων τετραγωνικών, που θα αρχίσει σύντομα να λειτουργεί για την εξυπηρέτησή τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ανοίξει για τους πολίτες οφείλεται στο γεγονός ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) (διαβάστε ΕΔΩ τι απαντά η ΑΑΔΕ) δεν έχει δώσει την έγκριση της για την πρόσβαση και άλλων φορέων σε προσωπικά δεδομένα που περιέχει το Ε9, θέτοντας νομικά προσκόμματα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, όταν θα δώσει την έγκρισή της η ΑΑΔΕ, η σχετική πλατφόρμα θα ανέβει σε ιστοσελίδα του Δημοσίου (σ.σ. πιθανότατα στο gov.gr) και οι πολίτες θα εισέρχονται σε αυτή με τους κωδικούς taxisnet και μέσω του Ε9 το οποίο θα εμφανίζεται στην οθόνη τους θα μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους για ακίνητα που έχουν την ιδιοκτησία σε όλους τους δήμους της χώρας. Στη συνέχεια οι σχετικές δηλώσεις θα στέλνονται στους αρμόδιους δήμους, όπου και θα γίνονται οι σχετικές διορθώσεις.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω ρύθμιση, η οποία νομοθετήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών κατόπιν αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), προβλέπει, συγκεκριμένα, ότι: «Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισµό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισµού φόρων, τελών και εισφορών προς τους ΟΤΑ Α’ βαθµού µπορούν να υποβάλουν δήλωση µε τα ορθά στοιχεία µέχρι 31-3-2020, χωρίς την επιβολή προστίµων για τη µη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούµενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται µόνο από την 1η-1-2020».

Αν και η προθεσμία της 31ης Μαρτίου πρόκειται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να μετακινηθεί τον Ιούνιο, όσο η πλατφόρμα καθυστερεί, τόσο το πρόβλημα μεγαλώνει…

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΑΔΕ, ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, PROTEINOMENA, ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]