Πλακιωτάκης: Με τη φορολογική δήλωση θα ταξιδεύουν οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών

Σε ισχύ τίθεται από αύριο στις 6 το πρωί η απαγόρευση μετάβασης στα νησιά από μη μόνιμους κατοίκους, όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στην ΕΡΤ, λίγο μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Το εάν κάποιος είναι μόνιμος κάτοικος ενός νησιού θα αποδεικνύεται με την εκτύπωση και επίδειξη της φορολογικής δήλωσης, διευκρίνισε ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας πως ήδη έχουν ενημερωθεί οι ακτοπλοϊκές εταιρείες. Ο έλεγχος θα γίνεται κατά την επιβίβαση, από υπαλλήλους των εταιρειών.

Το μέτρο θα βοηθήσει επειδή παρατηρήθηκε μεγάλη συμφόρηση σε μικρά νησιά, τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, εξηγώντας πως θα προβλέπονται συγκεκριμένες εξαιρέσεις για εργαζόμενους, υγειονομικούς, σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως οι μεταφορές προϊόντων προς τα νησιά θα συνεχιστούν κανονικά και πως δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν από τα νησιά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΗΣΙΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ, ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]