Πέτσας – υποχρεωτικός εμβολιασμός: Εξετάζουμε να επεκταθεί και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου

Μετά τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη που έθεσε θέμα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ήρθε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας να δηλώσει ότι η κυβέρνηση ήδη εξετάζει το θέμα της υποχρεωτικότητας  και σε άλλους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πέραν αυτών της υγείας και πρόνοιας.

«Φροντίζουμε όσους είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και όσοι θα βρεθούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δηλαδή όσους εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών και γι αυτούς υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί, αν οι ειδικοί το συστήσουν (να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα). Η Εφορία, τα ΚΕΠ, για ΕΦΚΑ, προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται», ανέφερε ο κ. Πέτσας στο Mega.

Σχετικά με το αν θα αντικατασταθούν τα δύο rapid test με υποχρεωτικό εμβόλιο είπε: «Είναι κάτι που έμεινε ανοιχτό, μας απασχολεί, κι απασχολεί και την αγορά πολύ καιρό πριν. Η ίδια η αγορά θα το ρυθμίσει. Πιστεύουμε ότι θα έχουν ήδη εμβολιαστεί οι άνθρωποι της εστίασης».

«Οι εκπαιδευτικοί έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμού κι ελπίζω σε περαιτέρω αύξηση. Στα Πανεπιστήμια είναι ένα ζήτημα ο νεώτερος πληθυσμός που νιώθει άτρωτος. Να επιταχύνουμε ξανά τον εμβολιασμό», τόνισε για τον τομέα της εκπαίδευσης.

Σχετικά με τις αναστολές εργασίας στον τομέα της Υγείας και τα πρόβλημα που πιθανότατα θα υπάρχουν στη λειτουργία των νοσοκομείων ανέφερε:

«Τον Μάρτη του 2020 υπήρχε μεγάλη αγωνία αν θα έχουμε γιατρούς στην πρώτη γραμμή, έχουμε ενισχύσει το ΕΣΥ με πολλές προσλήψεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και τώρα. Δεν ανησυχώ, ανησυχώ για την υγεία των ανθρώπων αυτών για να προστατέψουν πρώτα και κύρια τον εαυτό τους».

«Η ενίσχυση του ΕΣΥ ήταν και από ιατρικό και νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Ό,τι πουν οι ειδικοί θα γίνει για τη μάσκα», απάντησε ο κ. Πέτσας.

«Ένα εισόδημα ελάχιστο θα υπάρχει για τους ανθρώπους αυτούς» είπε, αναφορικά με τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΕΤΣΑΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]