Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κατρούγκαλου με τους δανειστές – Τι συζητήθηκε

Σε τέσσερις ενότητες χωρίστηκε η συζήτηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των δανειστών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε o Real Fm.

Συγκεκριμένα, η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική του συστήματος, το ύψος των συντάξεων και το ποσοστό αναπλήρωσης. Η δεύτερη αφορά τις εκπτώσεις που δόθηκαν στους αγρότες και στους ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να εξεταστεί αν συμφωνούν οι δανειστές με τις ελαφρύνσεις. Η τρίτη ενότητα αφορά τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την προσωπική διαφορά και η τέταρτη ενότητα περιλαμβάνει τις επικουρικές συντάξεις και το νέο ταμείο επικουρικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το υπουργείο Εργασίας θα προσπαθήσει να κλείσει τις τρεις πρώτες ενότητες και να αφήσει τις επικουρικές – που είναι το δύσκολο θέμα – για το τέλος.

Οι δανειστές στη συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο ζήτησαν μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα στις νέες συντάξεις και επανέλαβαν ότι θα πρέπει να επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% για το 2018.

Η επόμενη συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των δανειστών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 11:30 το πρωί, ενώ το κουαρτέτο θα μείνει στην Αθήνα περίπου δέκα ημέρες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!