Ολοκληρώθηκε η ευρείας κλίμακας επιχείρηση προ-καταγραφής στην ηπειρωτική Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασύλου η επιχείρηση για την προ-καταγραφή αιτημάτων διεθνούς προστασίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, μέσω των ειδικών κέντρων προ-καταγραφής που είχαν τεθεί σε λειτουργία προσωρινά γι’ αυτό το σκοπό.

Όσοι δεν κατάφεραν να προ-καταγραφούν ακόμα και επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα ασύλου, μπορούν να το κάνουν, κανονίζοντας το ραντεβού για την καταγραφή, κατά προτίμηση, μέσω Skype. Δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία όσων το επιθυμούσαν έχει πλέον προ-καταγραφεί, η πρόσβαση στο σύστημα του Skype θα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Όσοι έχουν ήδη προ-καταγραφεί, θα λάβουν σύντομα ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό (SMS) με την ημερομηνία και το μέρος του επόμενου ραντεβού τους με την Υπηρεσία Ασύλου, προκειμένου να υποβάλουν το αίτημά τους, μεταξύ άλλων και για οικογενειακή επανένωση ή μετεγκατάσταση.

Η διαδικασίας της προ-καταγραφής, με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξεκίνησε στις 8 Ιουνίου από την Υπηρεσία Ασύλου και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO). Μέσω αυτής της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, χορηγήθηκε η κάρτα αιτούντος άσυλο σε χιλιάδες ανθρώπους. Η κάρτα αυτή τους επιτρέπει να διαμένουν νόμιμα στη χώρα και να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.

Σύντομα θα δημοσιευτούν αναλυτικά στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από τη διαδικασία της προ-καταγραφής.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προ-καταγραφή (στα αγγλικά):

Στατιστικά στοιχεία (μέχρι τις 5 Ιουλίου 2016)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΙΤΗΜΑΤΑ, ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΠΡΟ-ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!