Ποια αιτήματα της ΠΟΕ – ΟΤΑ ικανοποιεί το υπουργείο

«Όπισθεν» από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είναι έτοιμο να συμφωνήσει σε μια σειρά αιτημάτων της ΠΟΕ – ΟΤΑ, μετά τη σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Μπαλάφα, αρμοδίου σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Νίκο Τράκα.

Στη συνάντηση, ο Υφυπουργός δήλωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων, ότι μετά από συνεννόησή του με τα συναρμόδια υπουργεία, θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα για τη μη περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε περίπτωση θεσμοθετημένων αδειών άνω των 6 ημερών, καθώς και της κατάταξης του προσωπικού ΔΕ με εμπειρία, στα μισθολογικά κλιμάκια της ΔΕ κατηγορίας.

Για τα υπόλοιπα ζητήματα, όπως υπερβάλλουσα μείωση, επέκταση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, τη διευκόλυνση καταβολής του ΜΑΠ (Μέσα Ατομικής Προστασίας) και γάλακτος παρελθόντων ετών σε χρήμα και την χορήγηση αυτών σε νέες ειδικότητες, τη μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, ο υφυπουργός τόνισε, ότι εισηγήθηκε την ένταξή τους σε σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που προωθείται προς κατάθεση, στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε, ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί υπ’ όψιν και της ΠΟΕ-ΟΤΑ πριν την επίσημη διαβούλευση, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, για σχετικές παρατηρήσεις.

Για την αντιμετώπιση πιθανόν διαδικαστικών προβλημάτων αναφορικά με την ολοκλήρωση των σχετικών ρυθμίσεων, το Υπουργείο θα εξετάσει την έκδοση οδηγιών προς του Δήμους για αναστολή σχετικών ενεργειών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΑΙΤΗΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!