Οι επιτάξεις για τη διαθεσιμότητα αρχίζουν από τα ΑΕΙ

Το δόγμα της πυγμής θα εφαρμοστεί για την πάταξη της ανυπακοής δημοσίων υπαλλήλων που δεν συμμορφώνονται στις αποφάσεις για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Καθημερινή» σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός έλαβε προσωπικά την απόφαση για επίταξη των διοικητικών υπαλλήλων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο. «Δεν θα ανεχτώ να χαθεί το εξάμηνο» φέρεται να είπε ο Α. Σαμαράς σε συνεργάτες του και η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική επιστράτευση των απεργών που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις παρόλο που η Δικαιοσύνη έκρινε καταχρηστική την απεργία τους έχει ήδη ξεκινήσει.

Η συλλογή υπογραφών από φοιτητές που διαμαρτύρονται για τα κλειστά πανεπιστήμια συνεχίζεται, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ απηύθυνε έκκληση στις πρυτανικές αρχές να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε να λειτουργήσουν τα δύο πανεπιστήμια, αλλά το αδιέξοδο παραμένει. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν -μεταξύ άλλων- ότι αν χαθεί το εξάμηνο η μείωση του διεθνούς κύρους του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ θα είναι τεράστια και δύσκολα αναπληρώσιμη.

Στο μεταξύ, αύριο το ΑΣΕΠ αναμένεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία μοριοδότησης των διοικητικών υπαλλήλων που έχουν απογραφεί προκειμένου να προσδιοριστούν οι 1.349 που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΣΕΠ, ΑΕΙ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΤΑΞΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!