Νεφελούδης -Οικογενειακά επιδόματα: Θα αποκατασταθεί η αδικία σε τρίτεκνους, πολύτεκνους

«Και οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες που εμείς αναλάβαμε σαν υπουργείο Εργασίας, καλώς χαίρουν ιδιαίτερης φροντίδας στις ρυθμίσεις που κάνουμε» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Νεφελούδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Στις εργατικές κατοικίες οι πολύτεκνοι είχαν μία μείωση 50% στα χρέη τους και οι τρίτεκνοι και με τέσσερα παιδιά 20% επιπλέον των υπόλοιπων κατηγοριών. Στα δάνεια έχουν, επίσης, μία ευνοϊκότερη μεταχείριση –και καλώς γίνεται, γιατί έχουν μεγάλα οικογενειακά βάρη» εξήγησε ο κ. Νεφελούδης, ενώ για το θέμα των οικογενειακών επιδομάτων διευκρίνισε:

«Έγινε μία προσπάθεια και από την αναπληρώτρια υπουργό, κ. Φωτίου, και από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση συνολικά για τον εξορθολογισμό του συστήματος με τα οικογενειακά επιδόματα, για να μπορέσουν να μπουν στο σύστημα και όσοι έχουν ένα και δύο παιδιά. Σε αυτή τη διαδικασία εξορθολογισμού μία ομάδα ανθρώπων -κυρίως τρίτεκνοι και πολύτεκνοι- έχει σχετικά κάποιες μειώσεις ή μη αυξήσεις στα επιδόματα. Από τη στιγμή που μπήκαν εισοδηματικά χαρακτηριστικά μέσα στην υπόθεση αυτομάτως αρχίζει να γίνεται διαδικασία εξορθολογισμού […] Δημιουργήθηκε μία αδικία, η οποία θα αποκατασταθεί. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε με περίπου 70.000 οικογένειες από 800.000 οικογένειες- δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων και όπως είπε ο πρωθυπουργός θα αποκατασταθεί, με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΔΙΚΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!