Νέα παράταση για συμβασιούχους σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων, Δομές Υγείας (τροπολογία)

Nέα, δίμηνη, παράταση για τους συμβασιούχους στα Κέντρα Φιλοξενίας και Ταυτοποίησης Προσφύγων αλλά και στις δημόσιες Δομές Υγείας Χίου, Λέσβου, Σάμου, Κω και Λέρου δίνει τροπολογία η οποία ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ. Την τροπολογία κατέθεσαν οι βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Γιώργος Πάλλης και Δημήτρης Σεβαστάκης και έγινε δεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η παράταση των δύο μηνών δίνεται προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις μέσω της προκήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να μην σταματήσει «η δυνατότητα υγειονομικής κάλυψης και συνεπώς αποφυγής εμφάνισης λοιμωδών ή μη νοσημάτων στους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη κατά σειρά παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων, καθώς εντός του 2018 είχε προηγηθεί δίμηνη (άρθρο 6 του ν 4558/2018) και τρίμηνη (άρθρο 5 4574/2018) που έληξε στις 19 Μαρτίου.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ_ΠΑΡΑΤΑΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!