Άδωνις για απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ: Δεν θα μου πάρει η τρόικα τη δόξα!

Στο θέμα των απολύσεων των γιατρών του ΕΠΟΥΥ επανήλθε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα, ότι «οι τυχόν απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα είναι αποφάσεις δικές μου και μόνο» επισημαίνοντας πως «θα είναι σωστές εφόσον έχει προηγηθεί η αξιολόγηση».

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι η απόφαση για την αξιολόγηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις εβδομάδες και η αξιολόγηση θα αφορά στα κέντρα υγείας και στις μονάδες υγείας: «Θα ενώσουμε τα αποτελέσματα των δύο συστημάτων και θα τα συγκρίνουμε. Αν έχουμε πλεόνασμα, είναι προφανές ότι θα απολυθούν οι γιατροί που περισσεύουν».

Επεσήμανε ακόμα ότι πρόκειται για γιατρούς δύο ταχυτήτων, καθώς εργάζονται με διαφορετικές συνθήκες διατηρώντας και ιδιωτικό ιατρείο, γεγονός που επίσης αξιολογείται προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Ο κ. Άδωνις εκτίμησε, πάντως, ότι αν οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ, νυν ΕΟΠΥΥ, υποχρεωθούν να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, τότε θα φύγουν όλοι εκτός ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε πάντως ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις στη δεύτερη φάση της κινητικότητας στο ΕΣΥ, που θα αφορά στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Στην αναφορά του δε για τα αντιβιοτικά είπε: «Θα κάνω απλώς το αυτονόητο, αλλά έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να καρπώνεται τη δόξα ο Πολ Τόμσεν».

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε αναφορά και στις φωτογραφίες με τα ράντζα του Ευαγγελισμού, που είδαν το φως της δημοσιότητας, λέγοντας ότι κάποιοι φαίνεται πως ανακάλυψαν την Αμερική:«Τα ράντζα δυστυχώς υπήρχαν και υπάρχουν, και η εξάλειψή τους είναι ο στόχος μας», ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ συνέδεσε τη δημοσίευσή των φωτογραφιών με πολιτικά παιχνίδια συνδικαλιστών συγκεκριμένων χώρων, λέγοντας: «Ακόμη και πολιτικά deαl μπορεί να κρύβονται πίσω από τις φωτογραφίες. Διότι δεν μπορώ να καταλάβω πώς βοηθά κάποιος εργαζόμενος το ΕΣΥ όταν το παρουσιάζει υπό κατάρρευση», είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στον εκπρόσωπο του σωματείου στον Ευαγγελισμό και στις δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες ο Ευαγγελισμός δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί ασθενείς τον Ιανουάριο του 2014. Το να αναδεικνύονται τα μελανά σημεία του ΕΣΥ και με αυτόν τον τρόπο, δεν προσφέρει τίποτα στη λειτουργία του και τη βελτίωσή του κατά τον κ. Γεωργιάδη ο οποίος διερωτήθηκε μάλιστα αν στοχοποιούν με αυτόν τον τρόπο τα νοσοκομεία τους οι συνδικαλιστές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΤΟΜΣΕΝ, ΕΠΟΥΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!